Over Danitsja

Mensen met autisme, ADHD, hoogbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie enzovoorts denken net even anders dan neurotypische mensen. Ik merk dat zelf ook en ben daardoor jaren zoekende geweest hoe ik mijn werkleven wil invullen. Verwachtingen afschudden en je eigen pad vinden is moeilijk, maar ook enorm bevrijdend!

Werken met een bijzonder brein

Juist omdat ik zelf merk wat voor een ongelooflijks er mogelijk is wanneer neurodivergente mensen samenwerken en elkaar ondersteunen, is het mijn missie om die magie te verspreiden. Door te werken met mensen met een bijzonder brein en de krachten die daarin zitten te benutten. Je hoeft niet in alles goed te zijn om succesvol te zijn. Juist door samen te werken bereik je nieuwe doelen. Laat de ideeën stromen, denk groot, zie waar jij gelukkig van wordt, en waar je hulp bij kunt gebruiken.

Ik heb een pad vol uitdagingen en zelfonderzoek afgelegd, dus nu wil ik anderen helpen hun pad te vinden. Hoe kunnen we samen, als neurodivergente mensen en als collega’s of leidinggevenden van neurodivergente mensen, ervoor zorgen dat elk brein tot bloei komt in de werkomgeving. Want met een paar aanpassingen, wat betrouwbare informatie, een goed gesprek en wat begrip kom je al een heel eind!

Wat werkt voor jouw werk?

Omdat ik tot de doelgroep neurodivergent en multipotential behoor zie ik het als mijn missie om de werkvloer toegankelijk te maken voor mensen met een bijzonder brein. Met de juiste tips, tools, uitdaging en begeleiding voegen neurodivergente collega’s heel veel waarde toe aan een onderneming. En met de juiste mindset kan een werkgever een plek zijn waar een medewerker met ADHD, autisme of anderszins bijzonder brein tot bloei komen. Hoe mooi is dat!

Wat feitjes over mij:

  • Chronisch optimistisch en tomeloos enthousiast, zeker over communicatie en marketing
  • Stil staan is achteruit gaan, ik ben altijd bezig
  • Heel nieuwsgierig en ik doe graag onderzoek naar onderwerpen die me interesseren, voor werk en privé (komt die universitaire opleiding toch nog van pas)
  • Ik ben een echte verbinder, ik zie welke mensen bij elkaar passen en op welke plek zij tot hun recht komen
  • Onverbeterlijke coach, privé en op werk kan ik het niet laten om mensen op een positieve manier te coachen naar een goed resultaat of een betere situatie
  • Gek op eten en structureel hongerig, second breakfast en second lunch zijn standaard bij mij. Ik ben net een Hobbit
  • Ik hou van dieren en natuur, mede daarom probeer ik veelal plantaardig te consumeren en mijn footprint te verkleinen
  • ‘Op avontuur’ is een gevleugelde uitspraak, ik ontdek graag mijn omgeving dichtbij en ver weg
  • Ik poog radicaal inclusief te zijn en leer dagelijks bij over discriminatie in de breedste zin van het woord
  • Absoluut neurodivergent en ik leer steeds meer hoe ik daar mijn kracht uit kan putten

Ervaring

In 20 jaar tijd heb ik me mogen ontwikkelen tot een allround redacteur, contentmarketeer en mediaproducer met ervaring bij uiteenlopende platformen en opdrachtgevers. Ik ben een enthousiaste, energieke en sociale dame met een passie voor verhalen vertellen. Naast mijn ervaring als redacteur heb ik ervaring opgedaan in het produceren van evenementen, korte films, videoclips, commercials en televisieprogramma’s.

Daarnaast geef ik regelmatig presentaties, trainingen en lezingen. Ik houd me sinds 2009 bezig met het onderwerp ADHD en neurodivergentie. Onder andere door mijn eigen blogsite, blogs en evenementen voor ADHDvrouw en samenwerkingen met andere organisaties rondom mentale gezondheid. Ook ben ik in verschillende podcasts te horen en meermaals in de media verschenen over het onderwerp ADHD.

Als je meer wil weten, kijk dan even op LinkedIn. Voel je vrij me toe te voegen!

Neem contact op

Neem vooral contact met mij op. Ik ben altijd benieuwd hoe we elkaar kunnen helpen. Hoor ik van je?

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.