Gedachten Werk

Een hoofd vol nutteloze informatie

vrouw gedachten

Wie gaan er ook alweer mee naar het teamuitje?” vraagt een collega. Gelijk antwoord ik “iedereen behalve Karlijn en Cecile. Valerie gaat wel mee maar die komt wat later. Zij moet haar kinderen eerst bij haar schoonmoeder afzetten en die is pas na 18 uur thuis. Janneke en Joy die zijn er alleen bij het etentje bij. Die vinden klimmen maar niks.” Het is even stil. “Goh Maria, wat knap dat jij dat zo uit je hoofd weet”. Mijn collega kijkt me verbaasd aan.

Ik onthoud irrelevante details

Nee dit is niet knap. Dit is eindeloos irritant. Want ja, ik weet te vertellen wie er naar het teamuitje komt en alle bijbehorende, irrelevante details. Ook weet ik nog de verjaardagen van mensen die ik in geen twintig jaar meer heb gezien. Ik weet wat de lievelingskleur is van Paris Hilton (en ik ben geen fan!). Ik weet alle vorige werkgevers van bepaalde collega’s. Ik zal nooit vergeten dat de vrouw van Napoleon Jozephine heette. Ik weet wanneer de container wordt opgehaald in een ander deel van de stad.

Nutteloze informatie neemt ruimte in

Maar nogmaals dit is niet knap, maar eindeloos irritant. Want al deze informatie heb ik helemaal niet nodig. En al deze nutteloze informatie neemt ruimte in mijn hoofd in beslag die bestemt is voor nuttige informatie. Informatie als; wanneer is de verjaardag van mijn neefje? Waar heb ik mijn sleutels gelaten? Wanneer moet ik mijn nakijkwerk af hebben? Wanneer is het Eerste Kerstdag? Hoe lang moet een ei koken?

Gelukkig weten andere mensen de zinnige details

Wat heb ik eraan om te weten wanneer aan de andere kant van de stad het vuil wordt opgehaald, als ik iedere week weer vergeet om mijn eigen container buiten te zetten? Wanneer een vriendinnetje van de basisschool jarig is terwijl ik dreig de verjaardag van mijn neefje te vergeten? Of hoe de vrouw van Napoleon heeft, maar me niet kan herinneren waar ik mijn sleutels heb neergelegd? Gelukkig vergeten andere mensen niet dat ik jarig ben. En als ze er echt op tijd bij zijn, kan het zelfs zo zijn dat ik op tijd ben om een traktatie te kopen.

Maria

Aanbevolen artikelen