Een dieet waarmee de symptomen van ADHD afnemen. Dat klinkt fantastisch, of niet dan? Na lang wetenschappelijk onderzoek komen de eerste positieve resultaten over een dergelijk dieet naar buiten. Het werkt niet voor iedereen, maar sommige mensen kunnen er baat bij hebben.

ADHD dieet

Sinds kort komen er steeds meer onderzoeken naar buiten die de invloed van voedingsmiddelen op klachten bij ADHD kunnen aantonen. Er zijn geen specifieke voedingsmiddelen die invloed hebben op deze klachten, dit verschilt per patiënt. Om erachter te komen welke voedingsmiddelen invloed hebben op uw klachten kunt u in samenwerking met een gespecialiseerde diëtist aan de slag om dit uit te zoeken. In een artikel op Ouders.nl wordt er aandacht besteedt aan de effecten, impact en kosten van het RED-dieet.

Onderzoek ADHD dieet

Door middel van uitsluiting van bepaalde voedingsmiddelen en het bijhouden van een dagboek komt de patiënt steeds dichterbij een korte lijst van voedingsmiddelen die problemen kunnen veroorzaken. Dit is een vrij intensieve en langdurige methode waar sinds begin 2011 de eerste overtuigende onderzoeksresultaten van zijn gepubliceerd. Het voordeel is dat u bij deze methode geen medicatie dient te gebruiken.

De Nederlandse onderzoeker Lidy Pelsser, die met de eerste overtuigende resultaten van het ADHD dieet is gekomen, wijdt op haar website uit over de behandelwijze en het onderzoek.Per client wordt er vastgesteld welke voedingsmiddelen problemen kunnen veroorzaken en uit het voedingsschema geweerd moeten worden. Door een eliminatieproces wordt bepaald welke voedingsmiddelen problemen veroorzaken. ADHD en Voeding zet op de website kort uiteen wat de voor- en nadelen van het dieet zijn en waar rekening mee moet worden gehouden. Het volledige proefschrift is hier te vinden.

Informatie dieet

Lees hier meer in het artikel naar aanleiding van de uitzending in EenVandaag over het Nederlandse onderzoek. Momenteel worden de resultaten van het onderzoek uit 2011 in twijfel getrokken en gaan er stemmen op voor een vervolgonderzoek. Laat u dus goed informeren voordat u met het RED-dieet aan de slag gaat.

Meer weten over ADHD?

Ik geef trainingen voor HR-medewerkers, managers, werkgevers en werknemers over ADHD op de werkvloer. Meer informatie, bekijk deze pagina en neem contact met mij op.

Meer lezen over ADHD

Diagnose ADHD
Online ADHD-test doen
Bekende symptomen en klachten bij ADHD
Therapie ADHD
Medicatie ADHD
Alternatieve behandeling ADHD