Wanneer er twijfel is over de aanwezigheid van ADHD of ADD kunt u voor een indicatie een of meerdere online tests doen. De meeste mensen met ADHD of ADD zullen vele kenmerken uit de vragenlijst herkennen in hun eigen leven en gedrag. Vaak komt ADHD en ADD ook bij andere familieleden voor, dat kan confronterend maar ook heel verhelderend werken. Mocht u de stap willen zetten om een diagnose te krijgen kunt u bij de huisarts een doorverwijzing krijgen naar de psycholoog voor een ADHD-test. Mensen met ADHD en ADD krijgen veelal dezelfde test omdat veel kenmerken overeen komen en het onderscheid tussen de twee niet helemaal duidelijk is.

Na een of meerdere gesprekken bij de psycholoog waarvan vaak een gesprek met de ouders en/of partner krijgt u de diagnose. Wanneer u het hier niet mee eens bent kunt u terug naar de huisarts voor een verwijzing naar een andere psycholoog, dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een specialist op het gebied. Wanneer u gediagnosticeerd wordt met ADHD of ADD heeft u de mogelijkheid medicatie te gaan gebruiken.

Meer weten over ADHD?

Ik geef trainingen voor HR-medewerkers, managers, werkgevers en werknemers over ADHD op de werkvloer. Meer informatie, bekijk deze pagina en neem contact met mij op.

Verder lezen over ADHD

Online ADHD-test doen
Bekende symptomen en klachten bij ADHD
Therapie ADHD
Medicatie ADHD
ADHD dieet
Alternatieve behandeling ADHD