Niet iedereen met ADHD kan zijn of haar weg vinden in de westerse therapievormen. Zeker mensen met vrij specifieke klachten of die slechts een duwtje in de rug nodig hebben kunnen baat hebben bij alternatieve therapievormen en behandelingen bij ADHD. Overleg wel eerst met uw behandelend arts voordat u van alles gaat uitproberen. Niet alle vormen van medicatie en therapie kunnen worden gecombineerd.

Accupuntuur en homeopathie

Naast de westerse geneeskunde houdt ook de oosterse geneeskunde zich bezig met ADHD en ADD. Onder andere door acupunctuur en homeopathie wordt gepoogd de klachten bij ADHD en ADD te verminderen. De effecten van deze alternatieve geneeswijzen zijn onvoldoende wetenschappelijk bewezen om de effecten ervan te kunnen aantonen. Sommige patiënten hebben baat bij deze behandelingen al dan niet in combinatie met een andere behandeling. Een homeopaat of acupuncturist bij u in de buurt kan u hier verder over informeren.

Massage en meditatie

Sommige mensen met ADHD kiezen ervoor om regelmatig een massage te boeken of te mediteren, al dan niet onder begeleiding. Voornamelijk mensen die kampen met stress en onrust in het lijf kunnen profiteren van dergelijke behandelingen. Het verschilt uiteraard per persoon en per klacht wat er mogelijk is. Uw masseur of meditatiecentrum kan u verder informeren over de mogelijkheden.

Meer weten over ADHD?

Ik geef trainingen voor HR-medewerkers, managers, werkgevers en werknemers over ADHD op de werkvloer. Meer informatie, bekijk deze pagina en neem contact met mij op.

Verder lezen over ADHD

Diagnose ADHD
Online ADHD-test doen
Bekende symptomen en klachten bij ADHD
Therapie ADHD
Medicatie ADHD
ADHD dieet