Diagnose Relatie

Red de relatie van boer Geert

boer geert

Dames, ik heb jullie nodig. Dat wil zeggen, boer Geert van Boer zoekt vrouw, heeft ons nodig. Zijn nieuwe liefde Hetty heeft namelijk geen idee hoe ze om moet gaan met zijn ADHD en zegt precies de verkeerde dingen. Ik denk dat we allemaal regelmatig mensen tegenkomen die niet weten hoe AD(H)D werkt, maar wel tips geven. Ik vind ze persoonlijk irritant en lief tegelijk. Ze willen helpen, vaak nogal fanatiek, maar na hun tips voel je je dom. Hun zinnen beginnen meestal met ‘Je moet gewoon… gevolgd door een opdracht: elke dag je huishouden bijhouden, lijstjes maken, niet piekeren. Meestal moet je je gaan gedragen zoals zijzelf. Het werkt niet. De tips kun je immers zelf ook verzinnen, maar in de uitvoering gaat het mis.

Verkeerde tekst

Als Geert aangeeft dat hij bang is dat Hetty hem straks smeert omdat ze genoeg krijgt van zijn chaotische kant, reageert ze als volgt: ‘Maar je kunt ook ’s avonds tegen jezelf zeggen: “Geert sleutels hier, bankpas daar, portemonnee daar, la dicht, klaar.”’ Geert geeft aan dat hij dat al jaren probeert, maar dat het hem niet lukt. Hetty begrijpt het niet en doet er nog een schepje bovenop: ‘Als jij wilt dat iets werkt, tussen ons of whatever dan doe je dat, dan is het geen opgave maar een vanzelfsprekendheid.’ Ondertussen prikt ze in zijn arm. Van Geert blijft niet veel meer over. ‘Knoop dat maar eens in je oren,’ zegt ze daarna. Geert zucht en zwijgt. Hij is niet gerust op het verdere verloop en zegt tegen de camera dat Hetty niet begrijpt wat ADHD inhoudt en dat het daardoor kan mislukken.

Nu mogen wij

We zijn getuige van een liefde die in de kiem gesmoord dreigt te worden, door een gebrek aan kennis. Dit mag niet gebeuren dames. Ik vind dat wij aan de beurt zijn om tips te geven. Hoe kan Hetty omgaan met ADHD van Geert?

Trouwens, als je iets aan de tips hebt Hetty, worden we graag uitgenodigd op de huwelijksdag. Hier is alvast de eerste tip: regel jij in hemelsnaam ter zijner tijd die bruiloft!

Suzanne

Foto: KRO

Aanbevolen artikelen

5 Reacties

 1. Ooowww Hetty meid toch..tis toch wat he allemaal. Je bedoeld t vast erg goed maar tis de manier waarop, het rode Lap op stier Herman effect zeg maar.
  Vooral dat :
  je moet je moet je moet.. Das nie handig nie! Geert is al een heul heul heul end op weg aangaande zijn leeftijd en bijbehorende adhd. Als t zo simpel was had onze geert allang zn spulletjes in t lala laatje gestopt. De keurig geschilderde deurtjes dicht gedaan en.zn snaveltje op tijd gehouwen.
  Maar heyyyy Hettepet.
  .Das nou juist ons probleem/charme!
  Dus misschien is t handig voor jou de gebruiksaanwijzing er nog eens op na te slaan, (bij ondergetekende op te vragen) Geert n lekkere dikke pakkerd te geven en Yvon Jaspers op je keurige knietjes danken voor jouw grappige geniale Geert.
  En Hettepet, trek jij dit alles niet dan is er wellicht geen mooie toekomst met Geert voor jou weggelegd en zul je het met een veeeel saaiere man uit het verzorgingsreservaat moeten gaan proberen,daar is vast wel n daling voor..bijnadooddating.com..
  rollatorrelatie.nl of bel even mt de KRO? Maarre die geraniums,sleutels en overige spullen gerangschikt op kleur en alfabet gaan echt vervelen .geloof mij.
  Ik hoop dat jullie het samen gaan redden. Veel geluk!!

 2. Wat eerst zo aantrekkelijk werd gevonden door de beide overgebleven dames was het druk zijn van Geert. En nu weet Hettie er zich al geen raad meer mee of beginnen de irritaties? Tip voor Hettie: lees eens het een en ander over ADHD bij volwassenen. Tegen een ras echte ADHD-er heeft het niet zoveel zin om te zeggen: doe nou maar gewoon dit of dat want zo werkt het niet. Kijk naar de onnoemelijke voordelen die een ADHD-er heeft. O.a. zijn creatieve kant, humor, hyperfocus enz enz. Ga eerst je verdiepen in wat is ADHD en kijk dan of je er iets mee kan. En Geert: Hoe minder dat je duwt en trekt hoe beter. Wees maar lekker jezelf want die persoon blijft het langste bij je.

 3. Zoals Geert heel treffend zei, mensen die geen ADHD hebben snappen het niet, en hij heeft gelijk. Als Hettie zo stellig blijft dan gaan zij het niet redden vrees ik!

 4. Misschien moet Hetty zich maar eens inlezen en inleven over adhd.
  De dingen die zij zegt lukken niet als adhder… Ik probeer al jaren orde te houden in mijn huis. En soms lukt het… voor 1 dag ofzo. Maar langer niet. Geert is op zon leeftijd dat je het al helemaal niet meer veranderd krijgt. Boer Geert ik vind je een schatje!! 🙂

 5. Tja, Geert zijn onzekerheid over zichzelf helpt natuurlijk ook niet echt. Zelf zou ik met ze samen een gesprek aangaan om te kijken wat er wel leuk is aan een partner met ADHD. En daar de nadruk op leggen. Want zolang Geert zichzelf niet kan en durft te zijn, zal er niets veranderen. Dus Geert en Hetty, kom maar op! :-))

Reacties zijn gesloten.