Congres

ADHDvrouw, het begin

Het leven kan soms bijzondere verrassingen je pad opsturen. Monique slingerde een tweet de ether in en enkele uren later barstten een paar dames van enthousiasme om wat te gaan doen. Iets speciaal voor vrouwen met ADHD. Dat weer door vrouwen met ADHD. “Hoe gaan we dat aanpakken? Laten we gelijk een afspraak maken om de plannen op een rijtje te zetten.” Tweeten, emailen, Facebooken. “Laten we goed in de gaten houden dat we onze grenzen niet overgaan.” Toen was daar ineens #ADHDvrouw. 

Een congres, symposium, of hoe gaan we het noemen?

Monique van Zwieten is de initiator van dit nu al gezellige en geslaagde congres of symposium. Haar creatieve idee sloeg aan en in no time was er een buzz op Twitter over haar briljante plan. Pauline van Roon en Danitsja Koster sloten al snel aan en een afspraak werd in de agenda’s gepend. Ons enthousiasme is groot, maar waar we ons in zouden begeven was nog compleet onduidelijk. Leuk hoor, een symposium voor vrouwen met ADHD. Maar of er behoefte aan is moet je toch altijd even afwachten. Nou, think again.

Steun voor de ADHDvrouw

De ideeën van Pauline en Monique over potentiële sprekers, gasten en mensen die we om advies kunnen vragen vlogen heen een weer via Twitter en de mail. Danitsja puzzelde ondertussen de social media-accounts in elkaar en begon met een opzetje voor de site. Tot dan toe hadden we voornamelijk ons eigen enthousiasme om op te teren. We hadden niet kunnen verwachten dat we in een dag over de 100 likes op Facebook zouden zitten. Hier is dus echt behoefte aan! Niet alleen de likes, maar juist de hoeveelheid reacties, posts en privéberichten die we in enkele dagen tijd hebben ontvangen laten ons achter in verbazing. Wat een steun voor ons, tot nu toe, wilde plan!

Tijd voor structuur

Het werd tijd om de plannen de structureren zodat we er zelf nog wat van snappen en er echt wat van kunnen maken. Nadat we een beetje zijn bijgekomen van het enthousiasme van onze volgers op social media zijn we aan de slag gegaan. Documenten inrichten en online delen, taken verdelen die gedaan moeten worden voor onze afspraak, hulptroepen inventariseren. Het is werkelijk ongelooflijk wat er in drie weken tijd is gebeurd. Nu is het tijd om door te pakken! Op 25 mei is de kick-off van de kernorganisatie. Vanaf dan gaan we, uiteraard gestructureerd en binnen onze eigen grenzen, aan de slag met de organisatie. Jouw hulp is van harte welkom. Al zijn we nu al heel blij met je aanwezigheid op Facebook en Twitter. Heel erg bedankt!

Danitsja Koster

facebookiconpinktwittericonpink

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. Ik ben echt super blij met deze site. Het lukt mij niet altijd om dingen te verwoorden, maar als ik dat op blogs/ sites terug lees dan is het heel fijn om te weten dat ik echt niet de enige ben die dit of dat meemaakt en zo ervaart.
    Bedankt en succes!

  2. Wat leuk om te lezen! Ben erg benieuwd naar de rest van de blogs. Zelf heb ik ook een blog, maar dan vanuit mijn eigen met alleen… ja verhalen over mezelf eigenlijk. Een échte warhoofd!
    Site staat in de link.
    Heel veel plezier met schrijven!

Reacties zijn gesloten.