Alle artikelen Kennisbank Marketing Tips & tricks

Word niet gepubliceerd!

wood writing luxury business

Amsterdam, 04 november 2017

10 manieren om te zorgen dat je content wordt genegeerd

Wanneer je een blog of persbericht schrijft, heb je als doel om je publiek te bereiken. Het versturen van een persbericht naar journalisten of het indienen van een blog op een externe website zijn goede manieren om nieuwe leden in je doelgroep te bereiken. Tenminste, als je meer bereik en bekendheid wil genereren. Wil je zeker zijn dat je content niet wordt gepubliceerd? Gebruik dan deze 10 effectieve manieren om zeker te zijn dat journalisten en bloggers je content negeren.

1. Onderschat je publiek

Een goede manier om zeker te zijn dat het publiek en journalisten je content niet willen lezen, is door ze te onderschatten. Informatie geven die het publiek waarschijnlijk al weet, zaken uitleggen die overduidelijk zijn of simpelweg de lezer betuttelen zorgen er gegarandeerd voor dat je content wordt weggelegd. Behandel je lezer of kijker nooit als een gelijke. Geef niet alleen context en verduidelijking waar nodig, overdadig uitleg geven zal er zeker voor zorgen dat je publiek wegloopt.

2. Begrijp de voorkeuren van je publiek niet

Gebruikt je doelgroep content snel en voornamelijk mobiele apparaten, of lezen ze liever lange teksten op papier terwijl ze genieten van een kopje koffie om hun dag te starten? Dat maakt een behoorlijk verschil in format, toon, lengte, onderwerp en medium wat je zal kiezen om te gebruiken. Om te zorgen dat je content niet zal worden geconsumeerd, negeer alle informatie die je mogelijk hebt verzameld over de voorkeuren van je publiek. Segmenteer je doelgroep niet om te weten welke voorkeuren in welk segment passen, je loopt dan het risico dat je doelgroep content kan consumeren op de manier waarop ze dat het liefst willen!

3. Negeer stijl en richtlijnen van het medium waar je de content naartoe stuurt

Wanneer je een persbericht naar een journalist of een gastblog naar een externe website stuurt, volg dan zeker niet de stijl en richtlijnen van het kanaal dat je benadert. Het runnen van een website, tijdschrift, krant of televisieshow kost veel tijd en journalisten worden meestal bedolven onder talloze berichten. Als je zeker wil zijn dat je content wordt genegeerd, biedt dan content aan waar nog veel aan moet gebeuren voordat het kan worden gepubliceerd. De kans is groot dat journalisten niet de tijd willen investeren om de content aan te passen naar de standaard van het kanaal waar ze voor werken.

4. Gebruik geen bronnen om je uitspraken mee te ondersteunen

Gewaagde uitspraken en provocerende koppen gebruiken zijn succesvolle manieren om interessante en pakkende content te creëren. Er is gelukkig een manier om deze inzet te ondermijnen en lezers weg te duwen. Gebruik geen enkele bron om je claims mee te ondersteunen. Creëer een sfeer waarin het moeilijk is om je uitspraken te volgen en geloven, en zorg ervoor dat het lastig is om je statements te controleren. Dit zorgt er zeker voor dat je overkomt als ongeloofwaardig en een blaaskaak.

5. Mis je deadline (en communiceer er vooraf niet over)

Journalisten, bloggers en producers werken met strakke tijdschema’s. Wanneer content wordt verwacht, is het onvergeeflijk als er een deadline wordt gemist. Zeker wanneer dit niet op voorhand en op tijd is gecommuniceerd. Mis je deadline en laat hier niks over weten, je zal zeker worden vermeden door medewerkers van dit kanaal!

Bron afbeelding: 6 Data-Driven Strategies to Get Your Content Published on Influential Sites

6. Schrijf alleen promotionele content

De meeste platformen plaatsen geen promotionele content als er niet voor is betaald. Een perfecte manier om te zorgen dat je content niet wordt geplaatst, is door alleen promotionele content te creëren. Zorg niet voor waardevolle inzichten, ga niet dieper op het onderwerp in en stijg niet boven het promotionele gedeelte uit om te zorgen dat je content aan de kant wordt gegooid door journalisten en je publiek.

7. Gebruik geen begrijpelijke structuur voor je content

Een begin, midden en eind van een stuk is volledig overbodig als je probeert niet gepubliceerd te worden. Het gebruiken van paragrafen die een duidelijk gedefinieerd deelonderwerp behandelen wat een relatie heeft met de andere paragrafen, de titel en het hoofdonderwerp is ontzettend overschatte manier van werken voor content die niet is bedoeld om de doelgroep te bereiken en journalisten te bewegen om de content te publiceren. Blijf weg van subtitels, opsommingen, afbeeldingen, witruimte en een duidelijk gedefinieerde structuur van je artikel.

8. Gebruik geen duidelijke titel die het onderwerp introduceert

Gebruik altijd een titel die geen duidelijke relatie heeft met het onderwerp en de besproken elementen in het artikel. Zorg ervoor dat je publiek in de war raakt door het lezen van de titel en het artikel. Dit maakt het makkelijk voor journalisten en andere lezers om je content te negeren.

9. Creëer content die oppervlakkig en niet origineel is

Het internet wordt met ontelbare stukken content gevuld, een waterdichte manier om niet gepubliceerd te worden is content maken die oppervlakkig en niet origineel is. Content zonder nieuwe invalshoek, inzicht of informatie is niet waardevol voor journalisten of je publiek. Het herhalen van bestaande content, inzichten en claims zonder enige waarde toe te voegen is een goede manier om te zorgen dat je content niet wordt gedeeld.

10. Ga de discussie aan over feedback en voorgestelde wijzigingen in je stuk

Wanneer je, ondanks al onze tips, een journalist of blogger hebt gevonden die je content wil publiceren, is er nog een laatste manier om ervoor te zorgen dat dit niet gaat gebeuren. In de meeste gevallen zal de journalist of blogger feedback geven op gastblogs en persberichten. Als je zeker wil zijn dat je content wordt afgewezen, reageer dan op de feedback als een boze puber: wees negatief, accepteer de feedback niet, respecteer de positie van de blogger of journalist niet, communiceer agressief, laat geen teken van begrip en compassie zien, en zorg er te allen tijde voor dat zij weten dat jij je aangevallen voelt. De kans is groot dat dit de eerste en laatste keer is dat je met deze journalist of blogger zal samenwerken.

Hoe breng je dit in de praktijk?

Uiteraard menen we hier helemaal niks van. Om de kans dat je content wordt gepubliceerd, gelezen en gedeeld wordt te vergroten, draai je de tips om. De beste tip is om te focussen op met wie je communiceert. Je schrijft niet voor jezelf, je merk of je zakelijke doelstellingen, je schrijft voor je publiek. Houd dat in gedachten en je zal zeker content creëren die je publiek wil consumeren! Wat zijn jouw beste tips om te zorgen dat je content wordt gepubliceerd en gelezen?

Bronnen:

8 great ways to make sure your content never gets published

Why No One Wants to Publish Your Content

6 Data-Driven Strategies to Get Your Content Published on Influential Sites

Dit artikel schreef ik voor PressPage https://www.presspage.com/news/nl/word-niet-gepubliceerd-10-tips/

Aanbevolen artikelen