Alle artikelen Nederlands Social media Web content

[:nl]RTV Almere: Een blik achter de schermen bij het Voedselloket Almere[:]

[:nl]Gepubliceerd op: dinsdag 8 april 2014

RTV_Almere_VLA_VoedselloketSteeds meer Almeerders zijn genoodzaakt om bij het Voedselloket aan te kloppen. De adjunct-directeur van het Voedselloket Almere probeert met alle vrijwilligers en donateurs zoveel als mogelijk gezinnen bij te staan. Deze gezinnen worden niet alleen tijdelijk geholpen met hun boodschappen, ook de waarde van geld en het beheren van de uitgaven zijn hierbij van belang.

Voor RTV Almere hebben Patrick Knulst en Fred Van Amesfoort een kijkje achter de schermen bij het Voedselloket Almere kunnen nemen. Adjunct-directeur Jitske Steendam geeft aan dat steeds meer gezinnen gebruik moeten maken van de hulp die het Voedselloket biedt. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken worden de boodschappen niet zomaar weggegeven, het Voedselloket heeft nauw contact met hulpverleners en probeert de klanten de waarde van hun boodschappen en maandelijkse uitgaven te laten zien.

De organisatie en vrijwilligers zetten zich in om mensen zo snel mogelijk, het liefst binnen een paar maanden, weer op eigen benen te laten staan. Om de hulp te kunnen bieden steunt de organisatie volledig op donaties. Deze donaties kunnen komen van particulieren die boodschappen doneren, verenigingen die acties organiseren of bedrijven die een handje uitsteken. Het item over het Voedselloket Almere  is hier online terug te zien.

Danitsja Koster

Gepubliceerd op de site van RTV Almere.[:]

Aanbevolen artikelen