Alle artikelen Nederlands Web content

[:nl]NostalgieNet: Wim Sonneveld, een groot cabaretier[:]

[:nl]Geplaatst op 24 november 2010

Wim Sonneveld heeft duizenden Nederlanders laten huilen van het lachen, geïnspireerd met humor en de lat voor nieuwe generaties cabaretiers hoog gelegd. Zijn shows en typetjes worden nog steeds bekeken en herhaald, zijn liedjes en grappen komen terug in nieuwe shows en nummers. Zijn invloed is jaren na zijn overlijden terug te vinden in de culturele wereld.

Wie kent ze niet? Willem Parel, Nikkelen Nelis en de Stalmeester. Hoe vaak hoort u ‘Het dorp’ of ‘Aan de Amsterdamse grachten’ op de radio? Zijn liedjes waren grote hits en werden veelal door andere artiesten in een nieuw jasje gestoken.

Na onder andere ‘My Fair Lady’, ‘Het wonderlijke leven van Willem Parel’ en ‘Ja Zuster, Nee zuster’ speelde Wim Sonneveld in 1973 de hoofdrol in de film ‘Op de Hollandse Toer’. Ondanks dat de film geen groot succes is geweest in de bioscopen is deze komedie zeker de moeite van het bekijken waard. Wim Sonneveld is hier voor het eerst als acteur te zien en niet als typetje of cabaretier. Zijn rol als Robbie, medewerker van een reisbureau, die in het diepe wordt gegooid wanneer een reisleider wordt ontslagen zorgt voor een komisch uitgangspunt voor deze film.

Op de Hollandse Toer (1973)

Met: Wim Sonneveld, Joop Doderer, Adele Bloemendaal, Wim Kouwenhoven, Rudi Falkenhagen

Woensdag 24 november om 20.30 uur te zien op NostalgieNet.

Actuele uitzendtijden op www.nostalgienet.nl.

Geplaatst op NostalgieNet weblog[:]

Aanbevolen artikelen