Alle artikelen Nederlands Web content

[:nl]NostalgieNet: Veteranendag 2011, zaterdag 25 juni[:]

[:nl]Geplaatst op 22 juni 2011

Elke laatste zaterdag van het jaar is het Veteranendag. Zaterdag 25 juni zal Veteranendag 2011 gaan plaats vinden in Den Haag met allerlei activiteiten voor veteranen en geïnteresseerden. Er is onder andere een grote manifestatie op het Malieveld, een defilé door de binnenstad die deels uit veteranen op motoren bestaat en er rijd een veteranen DJ-busje door Den Haag met muziek en optredens. Het thema van 2011, ‘De Veteraan in de samenleving‘, zet de Nederlandse veteranen extra in het zonnetje.

Sinds 2005 wordt de Veteranendag jaarlijks in Den Haag gehouden. Dit om stil te staan bij de waardering voor en erkenning van veteranen, jong en oud. Het eerbetoon is bedoel voor veteranen uit de Eerste Wereldoorlog tot van vredesmissies in Bosnië en Afghanistan. Veteranen en belangstellenden kunnen ervaringen uitwisselen en vragen stellen, veel veteranen zijn betrokken bij de activiteiten op Veteranendag en vertellen graag over hun avonturen en ervaringen na de missies.

Veteranendag wordt op de laatste zaterdag van juni gehouden ter ere van oorlogsveteraan Prins Bernhard, hij werd op 29 juni 1911 geboren. De witte anjer die wordt geassocieerd met Prins Bernhard en het verzet hebben een plek op elke Veteranendag. Voor meer informatie kunt u naar de website van Nederlandse Veteranendag 2011.

Geplaatst op NostalgieNet weblog[:]

Aanbevolen artikelen