Alle artikelen Blogs Nederlands Web content

[:nl]NostalgieNet: Oud & Nieuw[:]

[:nl]Geplaatst op 30 december 2010

December is bij uitstek de maand om terug te kijken. Een optelsom van het afgelopen jaar komt vaak al aan het kerstdiner voorbij. De goede voornemens worden weer gemaakt, of bewust afgezworen omdat de voornemens van afgelopen jaar nog niet zijn ingelost.

Bij Oud & Nieuw denk ik terug het vieren van de laatste avond van het jaar bij mijn ouders thuis. Mijn zusjes en ik mochten langer opblijven, maar terwijl het feest beneden door ging werden we toch echt rond negen uur op bed gelegd. Slapen was er niet bij, want er was veel te veel rumoer! Vuurwerk dat werd afgestoken, geanimeerde gesprekken in de woonkamer en de spanning van het aftellen naar twaalf uur.

Rond half twaalf mochten we dan toch weer naar beneden. Met toegeknepen oogjes en nog half in pyjama zaten we tussen de grote mensen, wachtend op de aftellende klok. Onder het genot van oliebollen en kinderchampagne namen we met elkaar door hoe het jaar was verlopen en wat we verwachtten van het komende jaar. Telkens keken we naar de klok op televisie, wat het al bijna zover? Met het glas in de hand proostten we op het nieuwe jaar.

Vervolgens gingen de jassen aan. Voorzichtig naar buiten, de kou in. Speciaal voor de kinderen waren er sterretjes, maar het prachtige siervuurwerk in de lucht greep onze aandacht nog meer. Een waar festijn aan kleuren speelde zich af in de zwarte avondlucht. Als we lief waren mochten we zelfs een slokje echte champagne proeven, het feest kon niet meer stuk! We kijken nu alweer uit naar de oliebollen, champagne en het vuurwerk in de buurt. Het blijft een magische avond.

Danitsja Koster, redacteur

Geplaatst op NostalgieNet weblog[:]

Aanbevolen artikelen