Alle artikelen Nederlands Web content

[:nl]NostalgieNet: Jan Decleir in nieuwe Vlaamse film[:]

[:nl]Geplaatst op 15 december 2010

Jan Decleir, een van de grootste Vlaamse acteurs, speelt in de romantische komedie ‘Smoorverliefd‘. De film is op 8 december in de Belgische bioscopen verschenen en verteld het verhaal van een door vrouwen gedomineerd gezin en alle (liefdes)perikelen die daarbij komen kijken. De film heeft een frisse feel en de acteurs vervullen rollen die niet direct van ze wordt verwacht. Jan Decleir speelt in deze film de rol van dichter Bob die bij tijd en wijle zich het vriendje van hoofdrolspeelster Judith (Veerle Dobbelaere) mag noemen.

Jan Decleir heeft sinds 1971 een indrukwekkend en gevarieerd oeuvre opgebouwd. Tweemaal heeft hij in een film gespeeld die een Oscar won, ‘Karakter‘ en ‘Antonia‘, en de film ‘Daens’ werd genomineerd in de categorie Beste Buitenlandse speelfilm. Naast deze culturele hoogstandjes kent het publiek Decleir van onder andere ‘Kruimeltje’ en ‘Het paard van Sinterklaas’. Zijn hart ligt, ondanks deze successen, bij het theater. Zo wees hij een rol in de Bond-film ‘The World is not Enough’, een rol in ‘Eyes Wide Shut’ van Stanley Kubrick en een samenwerking met Peter Greenaway af vanwege verplichtingen in het theater.

Op woensdag 15 december zendt NostalgieNet een bijzondere film uit het oeuvre van Decleir uit, Pallieter uit 1976. In deze film gaat het hoofdpersonage de natuur in na de zelfmoord van zijn verloofde. Hij besluit een nieuw leven te beginnen vol vrijheid en genieten. Met Jan Decleir als Bohumil.

Pallieter

Woensdag 15 december om 20.30 uur op NostalgieNet!

Geplaatst op NostalgieNet weblog[:]

Aanbevolen artikelen