Alle artikelen Nederlands Web content

[:nl]NostalgieNet: De wereld van Anton Pieck[:]

[:nl]Geplaatst op 11 juli 2011

Kalenders, boekomslagen, prenten, briefkaarten en ga zo maar verder. Anton Pieck is zelfs heden ten dage nog overal te vinden. Zijn karakteristieke tekeningen vol met details en een sprookjesachtige nostalgische sfeer zijn wereldberoemd geworden. In de tekeningen vertelde Pieck graag een verhaal wat uit kleine verhalen en anekdotes was opgebouwd. Daarnaast werd hij geroemd om zijn kwaliteiten als graficus. Zijn etsen, gravures en houtsneden trokken de aandacht van kunstcritici en het grote publiek.

Vanwege zijn kwaliteiten als tekenaar en graficus werd Anton Pieck gevraagd het sprookjespark De Efteling te ontwerpen wat in 1952 werd geopend. In 1968 begon hij met het ontwerp voor Autotron, wat in 1972 in Drunen werd geopend. Nadat het park wilde uitbreiden is het uitgeweken naar Rosmalen.

In het programma Cultuur in beeld: Anton Pieck krijgt u een uniek kijkje in het leven van deze uitzonderlijke kunstenaar. Anton Pieck neemt u in drie afleveringen mee naar het ontstaan van het Anton Pieck Museum, zijn jeugd en zijn werkende leven.

Cultuur in beeld: Anton Pieck deel 1, het huis van Anton Pieck

Maandag 11 juli om 18.00 en 22.00 uur op NostalgieNet

Dinsdag 12 juli om 18.00 en 22.00 uur Cultuur in beeld: Anton Pieck deel 2

Donderdag 14 juli om 18.00 en 22.00 uur Cultuur in beeld: Anton Pieck deel 3

Geplaatst op NostalgieNet weblog[:]

Aanbevolen artikelen