Alle artikelen Krant Persberichten

[:nl]Popronde: Flavourland – De pareltjes van Popronde Almere[:]

[:nl]Gebaseerd op het persbericht voor Popronde Almere 2013

Gepubliceerd op 3 oktober  2013

Popronde Almere 2013 staat als een huis. Met 16 lokaties en 26 acts staat er een solide programmering klaar. Er is zelfs een extra surprise act toegevoegd en één band treedt tweemaal op. Op zaterdag 5 oktober is vanaf 14:00 uur een grote variëteit aan muziek te zien en horen in het Almeerse stadscentrum. Organisator van het eerste uur Jan-Melle Liscaljet licht een paar pareltjes uit.

Liscaljet denkt dat er een aantal bands zeker zullen gaan opvallen. “Acts als Yorick van Norden, The Elementary Pinguins, Na’omi Pariama en Noam Vazana zullen veel mensen gaan aanspreken. Yorick van Norden was 3FM Serious Talent en Na’omi Pariama werkte samen met onder andere Anouk, Postmen en Ben Saunders.” Ook de nieuwe lokaties van dit jaar zijn opvallend. Zo opent Almere Vandaag haar deuren voor folkband Our Minor Fall en heeft de Kinki Kappers electroband Hömpfdingå spelen, terwijl ze een knipactie doen voor Stichting KiKa.

Platenhuis ’t Oor heeft zelfs nog een extra surpriseshow geregeld met Staton. Deze popband met electro invloeden brengt een nieuw album uit, dat is geproduceerd door JB Meijers en Ken Stringfellow. Meijers heeft onder andere voor Acda en de Munnik, Solomon Burke en Ellen ten Damme gewerkt. Stringfellow is bekend van The Posies, R.E.M. en samenwerkingen met onder andere Lagwagon. Herrek is ’s middags akoestisch in ’t Oortje te zien en doet ’s avonds een tweede show in Waterfront. Liscaljet “We doen voor het eerst een dubbelshow en Herrek leent zich hier heel goed voor. Beide shows hebben een heel andere sfeer en laten de veelzijdigheid van de band goed zien. ’s Middags doen zij een semi-akoestische show, zoals zij deze het afgelopen jaar hebben gespeeld en ’s avonds spelen zij versterkt veel nieuwe nummers”

De bands die tijdens Popronde Almere 2013 te zien zijn, komen niet net om de hoek kijken. Case Mayfield is bijvoorbeeld een rijzende ster en Wolf In Loveland is druk bezig in het buitenland. Liscaljet heeft wel nog een paar aanraders: “Audio Adam, Beat The Calaveras en Adam & The Relevants zijn zeker aanraders. Goede acts, die een mooie show weten neer te zetten.”

Ook gepubliceerd op www.vvvalmere.nl[:]

Aanbevolen artikelen