Alle artikelen Blogs Columns Krant Nederlands Web content

[:nl]Metro lezerscolumn[:]

[:nl]

Nog even alleen jij en ik

Ingestuurd op 27 november 2012

MetroEen stabiele relatie, een eigen huis en een goede baan. We zijn wel aardig uitgeraasd en hebben een mooie leeftijd. Er moet alleen nog getrouwd worden willen we het volgens ‘het boekje’ doen. Op papier lijkt het allemaal in kannen en kruiken. Toch voel ik het nog niet, helemaal niet.Als ik later groot ben dan word ik mama. Zoveel is duidelijk en de man waarvan ik verwacht dat hij papa wordt is door deze boodschap gelukkig niet in paniek weggerend. We zijn omgeven door neefjes en nichtjes, maar het uiterst besmettelijke virus heeft niet overal om zich heen gegrepen. Veel vrienden zijn druk bezig hun leven op orde te krijgen voordat ze hier überhaupt over na willen gaan denken dus in hun ogen hebben we nog ruim de tijd.

We hebben nog wel de tijd, maar het zou zo fijn zijn als we in deze vrije samenleving onze keuzes niet steeds hoeven te verantwoorden. Ik werk hard en ga graag op reis, ik geniet van het leven met mijn dierbaren en steek nu graag energie in mijn carrière. Dat dit voor mij nu prioriteit heeft doet niks af aan mijn kinderwens, mijn plannen voor de toekomst of hoe volwassen ik ben. Zeker aangezien ‘volwassenheid’ in mijn beleving nogal lastig meetbaar is. Dus waarom zou ik met 25, 28 of 31 jaar oud anders zijn dan iemand die ervoor kiest om aan kinderen te willen beginnen, omdat ik me richt op reizen en mijn carrière?

Zoveel anders ben ik namelijk niet. Elk jaar is er ruim voldoende snoep in huis voor Sint Maarten en loop ik bij voorkeur een rondje mee met mijn neefje om lekkers te verzamelen. Sinterklaas vieren we alweer enkele jaren redelijk uitgebreid en voor een paar liedjes bij de open haard draai ik mijn hand niet om. Ik weet hoe ik luiers moet verschonen en hoe ik om moet gaan met opstandige peuters in een dwarse bui. Ons huis is kindvriendelijk ingericht en we kunnen prima met kids door een deur. Er woont alleen nog geen kindje bij óns in huis.

Ons huis is nu nog even voor alleen jou en mij. Samen genieten en doen wat we nu willen doen. Nog even niet denken aan het grote besluit om aan kinderen te willen beginnen. Eerst willen we alle zaakjes op orde voordat we daaraan gaan denken, dat lijkt mij een zeer volwassen houding eerlijk gezegd.

Danitsja Koster

[:]

Aanbevolen artikelen