[:nl]Klaar in 10 minuten: Pastasalade[:en]Klaar in 10 minuten: Pastasalade[:]

[:nl]Met dit warme weer of lekker op de camping heb ik vaak geen zin om uren in de keuken te staan. Een snelle, makkelijke en gezonde maaltijd heeft dan mijn voorkeur. Ondanks dat ik gek ben op warm eten, ben ik altijd wel te porren voor een goede pastasalade. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten, dus je kan gemakkelijk dit gerecht vaker op tafel zetten. Onderstaande recept is wat ik meestal gebruik als ik trek heb in pastasalade. Wat is jouw recept?

Pastasalade, ingrediënten

Pastasalade voor 2 personen:

pasta voor 2 personen

sla of slamix naar keuze

2 tomaten

halve komkommer

avocado

2 lente-uitjes

gerookte kip

sladressing of ingrediënten om zelf sladressing te maken

zelf sladressing maken: één eetlepel honing, één eetlepel mosterd, twee eetlepels olie in één bakje en goed roeren

Pastasalade maken

 

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Op de meeste verpakkingen staat aangegeven hoeveel pasta er ongeveer nodig is voor twee personen.

 

2. Snij de tomaten, komkommer, lente-ui, gerookte kip en avocado en blokjes.

 

3. Als je zelf sladressing maakt, maak deze nu. Bovenstaand recept kan iets van worden afgeweken, bepaal zelf welke dikte je prettig vindt.

 

4. Wanneer de pasta gaar is, giet deze af in een vergiet. Laat wat koud water over de pasta lopen om plakken te voorkomen en deze iets af te koelen.

 

5. Wanneer de pasta iets is afgekoeld, doe alle ingrediënten in een grote kom en hussel de salade. Eet smakelijk!

 

Variëren met pastasalade

Pastasalade is een gemakkelijk recept om mee te variëren. Verschillende slasoorten kunnen worden gebruikt, evenals verschillende groenten. Denk eens aan maïs, champignons of peultjes in de salade. Ook fruit kan heerlijk bij deze zomerse salade. Zomerfruit als frambozen, nectarine of meloen past erg goed bij pastasalade. Nootjes als walnoten of amandelen kunnen goed in plaats van vlees. Kip kan ook worden vervangen door vis als zalm of tonijn. Ook kaas kan heerlijk in de salade. Denk aan bijvoorbeeld parmezaan, geitenkaas of oude kaas. Wat zijn jouw beste variatietips?

Foto: pastasalade.info[:en]Met dit warme weer of lekker op de camping heb ik vaak geen zin om uren in de keuken te staan. Een snelle, makkelijke en gezonde maaltijd heeft dan mijn voorkeur. Ondanks dat ik gek ben op warm eten, ben ik altijd wel te porren voor een goede pastasalade. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten, dus je kan gemakkelijk dit gerecht vaker op tafel zetten. Onderstaande recept is wat ik meestal gebruik als ik trek heb in pastasalade. Wat is jouw recept?

Pastasalade, ingrediënten

Pastasalade voor 2 personen:

pasta voor 2 personen

sla of slamix naar keuze

2 tomaten

halve komkommer

avocado

2 lente-uitjes

gerookte kip

sladressing of ingrediënten om zelf sladressing te maken

zelf sladressing maken: één eetlepel honing, één eetlepel mosterd, twee eetlepels olie in één bakje en goed roeren

Pastasalade maken

 

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Op de meeste verpakkingen staat aangegeven hoeveel pasta er ongeveer nodig is voor twee personen.

 

2. Snij de tomaten, komkommer, lente-ui, gerookte kip en avocado en blokjes.

 

3. Als je zelf sladressing maakt, maak deze nu. Bovenstaand recept kan iets van worden afgeweken, bepaal zelf welke dikte je prettig vindt.

 

4. Wanneer de pasta gaar is, giet deze af in een vergiet. Laat wat koud water over de pasta lopen om plakken te voorkomen en deze iets af te koelen.

 

5. Wanneer de pasta iets is afgekoeld, doe alle ingrediënten in een grote kom en hussel de salade. Eet smakelijk!

 

Variëren met pastasalade

Pastasalade is een gemakkelijk recept om mee te variëren. Verschillende slasoorten kunnen worden gebruikt, evenals verschillende groenten. Denk eens aan maïs, champignons of peultjes in de salade. Ook fruit kan heerlijk bij deze zomerse salade. Zomerfruit als frambozen, nectarine of meloen past erg goed bij pastasalade. Nootjes als walnoten of amandelen kunnen goed in plaats van vlees. Kip kan ook worden vervangen door vis als zalm of tonijn. Ook kaas kan heerlijk in de salade. Denk aan bijvoorbeeld parmezaan, geitenkaas of oude kaas. Wat zijn jouw beste variatietips?

Foto: pastasalade.info[:]

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *