[:nl]Kiprolletjes met courgette en mozzarella[:en]Kiprolletjes met courgette en mozzarella[:]

[:nl]Mijn man is er ondertussen aan gewend om heel strak op te letten met boodschappen doen en koken. Speciaal voor mij heeft hij zich in de keuken uitgesloofd en onderstaand dieetvriendelijke recept in elkaar geknutseld. Voor de mensen die een dieet volgen zonder koemelk, gist en suiker is dit een heel fijn recept, je kan variëren en bijvoorbeeld de mozzarella of kip vervangen.

Ingrediënten voor vier personen

Kipfilet 2 stuks
Courgette 2 stuks
Rode ui 1 stuk
Mozzarella ongeveer 125 gram
Peper en zout naar smaak
Groene kruiden (Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden)
Bouillonblokje zonder gistextract (tip: kijk bij huismerken en Euroshopper)
Keukenfolie (bestendig tegen hoge temperaturen aangezien ermee gekookt moet worden)

Werkwijze

Snij de courgette en ui in zeer kleine stukjes of blokjes en meng deze door elkaar in een kommetje. Neem de kipfilets en sla deze plat met bijvoorbeeld een schone steelpan. Snij de mozzarella in plakjes en halveer deze. Neem een stuk keukenfolie waar de kipfilet opgerold gemakkelijk in past. Leg de platgeslagen kipfilet op de keukenfolie en bedek de filet met een laag courgette-uimengsel en wat plakken mozzarella. Rol vervolgens de kipfilet op en pak deze in met het keukenfolie. Zorg dat het goed dicht zit en blijft zitten.

Neem een grote pan met ruim kokend water en een bouillonblokje en laat dit even koken totdat het bouillonblokje is opgelost. Neem de kipfilets in keukenfolie en doe deze voorzichtig in de pan met bouillon te koken. Kook de kipfilets ongeveer 10 minuten en laat de dan even rusten en uitlekken op een bord zodat de filets nog even doorgaren. Pak vervolgens de kipfilets uit en bak ze kort in een grote koekenpan om de buitenkant een krokant laagje te geven. Dit hoeft niet te lang, de kipfilets zijn al gaar van het koken.

Combineren

Deze kiprolletjes zijn heerlijk bij pasta met spinazie en knoflook of bij een frisse salade. De courgette en ui kan worden vervangen door bijvoorbeeld broccoli, spinazie en prei. De mozzarella kan worden vervangen door schapenkaas of geitenkaas, let wel goed op dat de kaas die wordt gebruikt goed is. De meeste mozzarella in de supermarkt is gemaakt van koemelk![:en]Mijn man is er ondertussen aan gewend om heel strak op te letten met boodschappen doen en koken. Speciaal voor mij heeft hij zich in de keuken uitgesloofd en onderstaand dieetvriendelijke recept in elkaar geknutseld. Voor de mensen die een dieet volgen zonder koemelk, gist en suiker is dit een heel fijn recept, je kan variëren en bijvoorbeeld de mozzarella of kip vervangen.

Ingrediënten voor vier personen

Kipfilet 2 stuks
Courgette 2 stuks
Rode ui 1 stuk
Mozzarella ongeveer 125 gram
Peper en zout naar smaak
Groene kruiden (Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden)
Bouillonblokje zonder gistextract (tip: kijk bij huismerken en Euroshopper)
Keukenfolie (bestendig tegen hoge temperaturen aangezien ermee gekookt moet worden)

Werkwijze

Snij de courgette en ui in zeer kleine stukjes of blokjes en meng deze door elkaar in een kommetje. Neem de kipfilets en sla deze plat met bijvoorbeeld een schone steelpan. Snij de mozzarella in plakjes en halveer deze. Neem een stuk keukenfolie waar de kipfilet opgerold gemakkelijk in past. Leg de platgeslagen kipfilet op de keukenfolie en bedek de filet met een laag courgette-uimengsel en wat plakken mozzarella. Rol vervolgens de kipfilet op en pak deze in met het keukenfolie. Zorg dat het goed dicht zit en blijft zitten.

Neem een grote pan met ruim kokend water en een bouillonblokje en laat dit even koken totdat het bouillonblokje is opgelost. Neem de kipfilets in keukenfolie en doe deze voorzichtig in de pan met bouillon te koken. Kook de kipfilets ongeveer 10 minuten en laat de dan even rusten en uitlekken op een bord zodat de filets nog even doorgaren. Pak vervolgens de kipfilets uit en bak ze kort in een grote koekenpan om de buitenkant een krokant laagje te geven. Dit hoeft niet te lang, de kipfilets zijn al gaar van het koken.

Combineren

Deze kiprolletjes zijn heerlijk bij pasta met spinazie en knoflook of bij een frisse salade. De courgette en ui kan worden vervangen door bijvoorbeeld broccoli, spinazie en prei. De mozzarella kan worden vervangen door schapenkaas of geitenkaas, let wel goed op dat de kaas die wordt gebruikt goed is. De meeste mozzarella in de supermarkt is gemaakt van koemelk![:]

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *