Alle artikelen Interviews Krant Nederlands

[:nl]Flevopost: Jubileumconcert Biddinghuizen[:]

[:nl]

Geplaatst op woensdag 10 april 2013

Flevopost_Jubileumconcert_krantKoren en muziekverenigingen bundelen krachten.

Concert vindt plaats op vrijdag 12 april in De Voorhof

BIDDINGHUIZEN -Op vrijdag 12 april bundelen zes verschillende muziekverenigingen en zangkoren hun krachten. Uiteraard doen zij dit in het kader van het 50-jarige bestaan van het dorp. De avond belooft een gevarieerd muzikaal spektakel te worden.

De besturen van de muziekverenigingen in Biddinghuizen kregen in 2011 een uitnodiging van de gemeente om deel te nemen aan de activiteiten voor het 50-jarig bestaan van het dorp. Initiatiefnemer Ada IJzerman aan de slag gegaan om de verschillende muziekverenigingen bij elkaar te krijgen voor een samenwerking. Met verschillende koren een avondvullend programma vol muziek, speciaal voor dit bijzondere jubileum. Na enkele bijeenkomsten staat de avond volgepland met muziek van verschillende verenigingen die voor deze gelegenheid met elkaar samenwerken.

Blij met samenwerking

Ook is er een speciaal jubileumlied wat op deze avond zal worden uitgevoerd. Ada IJzerman, zelf lid van Christelijk gemengd koor Zon en Zegen, is erg blij met de samenwerking. ‘Het is mooi om te zien dat het mogelijk is dit met elkaar te doen.’ De feestelijke zangavond zal worden geopend met een woord van welkom en het volkslied van Biddinghuizen. Aan de zangavond werken zes verschillende koren mee; Christelijk Gemengd Koor Zon en Zegen, Muziekvereniging Maris Sonores, Kinderkoor Jong Leven, Rooms Katholiek Koor Belcanto, Vrouwenkoor De Paradijsvogels en Piratenkoor De Blauwbaarden zijn allemaal tijdens deze avond te bewonderen. Elk koor krijgt op de muzikale avond zo’n twintig minuten om in te vullen met zang en muziek.

Halverwege de avond is er een korte pauze en de avond zal worden afgesloten met een Amsterdamse medley en een tweede opvoering van het volkslied van Biddinghuizen. Het volkslied zal door alle koren samen ten gehore worden gebracht. Elke vereniging krijgt tijdens de avond ruim de tijd om naar eigen inzicht in te vullen. Op deze manier kunnen de muziekverenigingen hun eigen identiteit aan de bezoekers laten zien. Alle verenigingen doen mee omdat het een leuke ervaring is en het een mooie manier is om de saamhorigheid in het dorp te benadrukken. Ada IJzerman: ‘We hopen de bezoekers een gevarieerde avond vol muziek te bieden en hopelijk de interesse voor een van de verenigingen te wekken. Muziek is voor iedereen!’

Bijzonder detail: de koren Jong Leven en Zon & Zegen bestaan volgend jaar 50 jaar en Maris Sonares zal in 2015 de 50e verjaardag vieren. Het mooie is dat De Voorhof de benodigde apparatuur belangeloos ter beschikking heeft gesteld voor deze feestelijke avond. De deelnemende koren houden hun wekelijkse repetities normaal gesproken in het centrum, deze feestelijke avond is een mooie toevoeging aan de samenwerking met De Voorhof.

Het jubileumconcert van de zes verschillende koren wordt op vrijdag 12 april gehouden in kerk-en zalencentrum De Voorhof in Biddinghuizen. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de voorstelling zal om 19.30 uur beginnen. De verwachting is dat de feestelijke zangavond tot ongeveer 23.00 uur zal duren. Kaarten á 2.50 pp. zijn inclusief een kopje koffie of thee tijdens de pauze. Kaarten zijn aan de deur te verkrijgen of in de voorverkoop bij De Voorhof en Boekenhuys van der Walle.

Danitsja Koster

[:]

Aanbevolen artikelen