Alle artikelen Interviews Krant Nederlands

[:nl]Flevopost: ‘Helping Hands’ verzamelt speelgoed[:]

[:nl]

Geplaatst op woensdag 13 november 2013

Flevopost_Helping_Hands_fotoChristine Faith en Paulina van der Heide.

Lelystad – Helping Hands Lelystad is onder bezielende leiding van Paulina van der Heide en Christine Faith druk bezig met cadeaus en hulp verzamelen om gezinnen een steuntje in de rug te bieden tijdens Sinterklaas.

‘Er zijn gezinnen waar geen geld is voor kleding en schoeisel, laat staan voor de feestdagen. Een kind moet gewoon kind kunnen zijn en wij willen het Sinterklaasfeest graag in stand houden, daarom zijn we deze actie gestart’.

Druk mee

Paulina van der Heide heeft het er maar druk mee. Aanmeldingen van gezinnen voor een cadeaupakket druppelen aardig binnen, ze is actief op zoek naar donaties en sponsors en daarnaast coördineert ze de inzamelingsactie. ‘We zamelen tweedehands spullen in en kijken wat door kan als cadeau. We hadden geen idee wat we moesten verwachten, we zijn maar gewoon begonnen.’

Niet helemaal alleen

Gelukkig hoeft Paulina het niet helemaal alleen te doen. Een aantal vrijwilligers steekt een handje uit, Christine Faith is een enorme hulp en enkele sponsors hebben zich al aangemeld.

‘De opslagruimte is gesponsord door de Opslagconcurrent, de speelgoed- en kledingbeurs Vijfhoek uit Deventer heeft een grote donatie van speelgoed gedaan en GFK heeft nieuwe spullen gedoneerd.’
De actie loopt gestaag door, al is extra hulp zeker nog welkom. ‘We hebben veel binnen gekregen voor kinderen tot twee jaar, maar zeker voor kinderen vanaf drie jaar is alles welkom. Van make-up en verkleedspullen tot puzzles, boeken en knutselspullen.’

Tot en met 20 november zijn de dames van plan donaties en aanmeldingen voor de cadeaupakketten aan te nemen, rond 25 november kunnen de ouders die zich hebben aangemeld een pakket komen ophalen.

Geen last minute stress

Flevopost_Helping_Hands_krant‘Op die manier hebben de ouders geen last minute stress om de feestavond in elkaar te draaien en kunnen wij op tijd de geleende opslag leeghalen. Ouders weten dan op tijd wat er is meegegeven voor hun gezin dus kunnen er eventueel voor kiezen iets bij te kopen.’ De zullen ouders het moeten doen met de pakketten die Helping Hands Lelystad heeft, de actie is volledig afhankelijk van donaties. Mensen kunnen uiteraard helpen door speelgoed te doneren en aandacht aan deze actie te geven. ‘We zijn het meest blij met donaties van particulieren en bedrijven om de actie tot een succes te maken.

Voor meer informatie kan men een mail sturen naar: helpinghandslelystad@gmail.com.

Danitsja Koster

[:]

Aanbevolen artikelen