Alle artikelen Blogs Columns Nederlands Web content

[:nl]Ben ik al een mevrouw?[:]

[:nl]

Gepubliceerd op Facebook 18 april 2011

cartoon-woman-shopping2‘Je mag je wel wat meer senior opstellen’ zei mijn baas bemoedigend. Het functioneringsgesprek verliep briljant, niets dan lof. Dat is ook wel eens leuk om te horen na een lang gevecht met de techniek. Het enige puntje is dat ik me wat meer ‘senior’ mag opstellen. Na ruim drie jaar weet ik van de hoed en de rand, bijna alle vragen intern en extern komen bij mij terecht, elk bestand wat je zoekt tover ik voor je van de server. Ik ben ook stiekem wel senior!

Het kleine meisjes-syndroom is iets waar veel jonge vrouwen mee kampen. Het tussen wal en schip-verhaal, geen student meer maar mevrouw is misschien wat overdreven. Hoe stel je je dan op? Profileren, grenzen stellen en meer van dat soort toverwoorden hebben onvoldoende effect. Ergens vind ik mezelf wel erg leuk als meisje, ook al komt de big three-0 in zicht, maar niet iedereen neemt een meisje serieus. Dan toch maar mevrouw, inclusief de kraaienpootjes en onvermijdelijke invloed van de zwaartekracht?

Voorlopig hou ik het maar bij een iets zakelijkere aanpak wanneer ik contacten leg op mijn werk, daarna kan ik weer mijn vrolijke en enthousiaste zelf zijn. Hopelijk kom ik daardoor met sommige partijen wat meer op een lijn en hoef ik me daarin niet onzeker te voelen. Voor de zekerheid heb ik toch maar een mooi pak gekocht, je weet maar nooit waar het goed voor kan zijn.

Danitsja Koster[:]

Aanbevolen artikelen