ADHD Alle artikelen Nederlands Web content

[:nl]ADHDition: ADHD bij volwassenen en Britney[:]

[:nl]Geplaatst juni 2012

Volgens de Telegraaf heeft Britney Spears ADHD. Dit label zou verklaren waarom ze moeite heeft met haar nieuwe functie als jurylid van The X-Factor en de opnames niet zo soepel verlopen. Naar verluid is Spears tijdens de audities weggelopen om even een pauze te houden, ze kon zich niet meer concentreren.

Met in het achterhoofd houdende dat er enorm veel onzin over wereldsterren wordt geschreven, zijn er wel wat verontrustende situaties voorgekomen in de 15-jarige carriere van deze megaster. Zeker na het verbreken van de relatie met Justin Timberlake is Britney tijdenlang onderwerp van gesprek geweest als ze weereens zonder ondergoed een limosine uitstrompelde na een avondje stappen, met haar baby op schoot de auto bestuurde, of zelfs werd opgenomen na een zenuwinzinking en haar lange gouden lokken erruilde voor een G.I. Jane-kapsel.

Zeker relationeel is er nogal wat controverse over Britney Spears geweest die al dan niet met ADHD in verband kan worden gebracht. Een van de kortste huwelijken in Hollywoord, 55 uur, staat op naam van mevrouw Spears en haar jeugdvriend Jason Allen Alexander. Vervolgens verloofde Spears zich drie maanden na hun ontmoeting met Kevin Federline terwijl zijn ex hoogzwanger was van zijn kind, en zette zelf binnen drie jaar twee kinderen op de wereld en de handtekening onder de scheidingspapieren. Hierna begon het gedoe over voogdij, vermeende psychische stoornissen en drugsgebruik, en rechtzaken met een ex en een voormalig manager.

Naast een hoop gedoe, instabiliteit en vermeende verslavingsgevoeligheid, is Britney Spears een creatief en ondernemend mens wat allemaal in verband kán worden gebracht met ADHD bij volwassenen. Vanaf haar allereerste clip heeft ze een vinger in de pap gehad bij het bedenken van het concept en de uitwerking. Op het derde album besloot ze op eigen houtje voor een meer funky sound te gaan en meer van het poppy geluid weg te drijven, vervolgens was ze zelf songwriter op haar vierde album. Ook de performances en optredens schijnen voor een groot deel uit haar eigen koker te komen. Elke keer lijkt Britney Spears weer een nieuwe stap te willen zetten en creatieve betrokkenheid op te eisen.

Of dit deels danwel allemaal enigszins te maken zal hebben met ADHD moet blijken, al is het onwaarschijnlijk dat er uitsluitsel over komt. Wel is bekend dat Spears zelf heeft gezegd dat ze zich op school verveelde en graag meer wilde, daar komt de drive om zo jong een carriere na te jagen vandaan. De instabiliteit en impulsiviteit die voornamelijk na haar breuken met Timberlake en Federline naar voren kwamen geven een vermoeden van ADHD, maar misschien is mevrouw Spears wel gewoon wat impulsief aangelegd van zichzelf.

Danitsja Koster

Geplaatst op de site van ADHDition.[:]

Aanbevolen artikelen