ADHD Alle artikelen Nederlands Web content

[:nl]ADHDer.nl: Respondenten voor afstudeeronderzoek gezocht![:]

[:nl]Geplaatst op 18 april 2014

ADHD_Gamen_dyslexieMasterstudente Nina staat op het punt af te studeren in de richting Youth & Media aan de Universiteit van Amsterdam. Om haar studie succesvol af te ronden moet ze (uiteraard) een afstudeeronderzoek uitvoeren. En daar komen wij in beeld! Haar onderzoek richt zich op ADHD’ers en ADD’ers en hun mediagebruik. Voor het onderzoek is ze op zoek naar jongvolwassenen met ADHD. Dus ben jij een ADHD’er tussen de 18 en 25? Help deze dame afstuderen door haar vragenlijst in te vullen. Met nog geen 10 minuten van je tijd scoor je weer karmapunten dit Paasweekend!

Afstuderen op ADHD en mediagebruik

“Tijdens deze studie kijken wij naar de ervaring, rol en impact die media heeft op verschillende groepen en individuelen in de leeftijdscategorie van 0 tot en met 25 jaar. Momenteel ben ik in de laatste fase belandt van mijn master. Dit betekent dat ik alleen nog een afstudeeronderzoek moet doen. Voor dit afstudeeronderzoek ben ik op zoek naar respondenten met ADHD en ADD tussen de 18 en 25 jaar.”

Multitasken als ADHD’er

“Ik doe onderzoek naar het mediagebruik en media multitasken – dus het constant switchen tussen verschillende media – tussen jongvolwassenen met ADHD en zonder ADHD. Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat mij opviel dat er weinig tot geen onderzoek gedaan is naar jongvolwassenen met ADHD. Er is wel wat onderzoek gedaan naar mediagebruik onder ADHD’ers, maar dan ligt de focus voornamelijk op jonge kinderen.”

Eindelijk focus op jongvolwassenen

“Door dit onderzoek hoop ik er achter te komen hoe ADHD’ers media gebruiken en of er een verschil is met niet ADHD’ers. Dit omdat mijn zusje ADHD heeft en als ik naar haar mediagebruik en vooral haar media multitasken kijk, zie ik dat wij daar veel in verschillen. Zij kan namelijk heel goed televisie kijken en ondertussen en spelletje op haar Ipad spelen, terwijl ik juist mijn focus heb op bijvoorbeeld alleen televisie kijken. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 10 minuten en is volledig anoniem. Je zou mij er heel erg mee helpen!”

Klik hier om de vragenlijst te openen.

Danitsja Koster

Geplaatst op ADHDer.nl[:]

Aanbevolen artikelen