[:nl]ADHDer.nl: Recept dieet: Kiprolletjes met courgette en mozzarella[:]

[:nl]Geplaatst op 7 januari 2013

ADHD_Dieet_zonder_gist_koemelk_suiker_kiprolletjes_receptMijn vriend is er ondertussen aan gewend om heel strak op te letten met boodschappen doen en koken. Speciaal voor mij heeft hij zich in de keuken uitgesloofd en onderstaand dieetvriendelijke recept in elkaar geknutseld. Voor de mensen die een dieet volgen via Praktijk Biologische Geneeskunde is dit recept pas te doen in een later stadium, al kun je natuurlijk de mozzarella weglaten of vervangen.

Kiprolletjes met courgette en mozzarella

Ingrediënten voor vier personen:

Kipfilet 2 stuks

Courgette 2 stuks

Rode ui 1 stuk

Mozzarella ongeveer 125 gram

Peper en zout naar smaak

Groene kruiden (Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden)

Bouillonblokje zonder gistextract (tip: kijk bij huismerken en Euroshopper)

Keukenfolie (bestendig tegen hoge temperaturen aangezien ermee gekookt moet worden)

Snij de courgette en ui in zeer kleine stukjes of blokjes en meng deze door elkaar in een kommetje. Neem de kipfilets en sla deze plat met bijvoorbeeld een schone steelpan. Snij de mozzarella in plakjes en halveer deze. Neem een stuk keukenfolie waar de kipfilet opgerold gemakkelijk in past. Leg de platgeslagen kipfilet op de keukenfolie en bedek de filet met een laag courgette-uimengsel en wat plakken mozzarella. Rol vervolgens de kipfilet op en pak deze in met het keukenfolie. Zorg dat het goed dicht zit en blijft zitten.

Neem een grote pan met ruim kokend water en een bouillonblokje en laat dit even koken totdat het bouillonblokje is opgelost. Neem de kipfilets in keukenfolie en doe deze voorzichtig in de pan met bouillon te koken. Kook de kipfilets ongeveer 10 minuten en laat de dan even rusten en uitlekken op een bord zodat de filets nog even doorgaren. Pak vervolgens de kipfilets uit en bak ze kort in een grote koekenpan om de buitenkant een krokant laagje te geven. Dit hoeft niet te lang, de kipfilets zijn al gaar van het koken.

Deze kiprolletjes zijn heerlijk bij pasta met spinazie en knoflook of bij een frisse salade. De courgette en ui kan worden vervangen door bijvoorbeeld broccoli, spinazie en prei. De mozzarella kan worden vervangen door schapenkaas of geitenkaas, let wel goed op dat de kaas die wordt gebruikt goed is. De meeste mozzarella in de supermarkt is gemaakt van koemelk!

Danitsja Koster

Geplaatst op ADHDer.nl[:]

Facebooktwitter