ADHD Alle artikelen Nederlands Web content

[:nl]ADHDer.nl: Pretparken steeds toegankelijker voor autisten en ADHD’ers[:]

[:nl]Geplaatst op 14 oktober 2013

ADHD_Onderzoek_Toegankelijk_dagje_uitUit met korting.nl onderzocht de toegankelijkheid van dagattracties en pretparken voor autisten, ADHD’ers en mensen met specifieke eetwensen. De resultaten zijn vrij positief. Veel parken hebben speciale regelingen voor mensen die moeite hebben met bijvoorbeeld de drukte in het park.

Helaas wordt het volledige onderzoek niet gepubliceerd, maar er is een kort bericht over het onderzoek te vinden op de website van Uit met korting.nl. In dit artikel komt onder andere naar voren dat met een doktersverklaring of Autipas mensen met ADHD en autisme gebruik kunnen maken van speciale ingangen bij attracties om zo de drukke rijen te vermijden. Voor veel autisten en ADHD’ers zijn deze drukke rijen te veel en krijgen ze te veel indrukken binnen om nog te kunnen genieten van een dagje uit. Mede door deze maatregel proberen pretparken de toegankelijkheid te vergroten. Ook zijn er bepaalde parken die korting bieden voor mensen met een beperking en hun begeleider. Welke parken dat zijn staat helaas niet in het artikel, dat wordt dus een rondje Googlen.

Naast de toegankelijkheid van de parken voor autisten en ADHD’ers is er in het onderzoek ook aandacht voor speciaal voedsel. Mensen met speciale dieetwensen vanwege gezondheid of geloof, vegetariërs en mensen met voedselallergieën of intoleranties kunnen in steeds meer pretparken terecht. Zo zijn er parken waar van te voren speciale menu’s kunnen worden aangevraagd. Met etenstijd staat er speciaal bereid eten klaar in het restaurant en kunnen mensen gerust lactose-, gluten- en melkvrij eten.

Danitsja Koster

Geplaatst op ADHDer.nl[:]

Aanbevolen artikelen