ADHD Alle artikelen Nederlands Web content

[:nl]ADHDer.nl: Geinspireerd door Bruce Lee[:]

[:nl]Geplaatst op 21 februari 2011

Mensen met ADD of ADHD hebben soms de neiging in depressieve buien te raken. Door onbegrip, zaken niet voor elkaar krijgen en het gevoel anders te zijn kunnen ze zich incompetent voelen of onzeker zijn over hun eigen kunnen. Gelukkig zijn deze buien bij de meeste mensen van korte duur, maar mocht je een steuntje in de rug nodig hebben heb ik een goede tip.

Afgelopen week keek ik voor het eerst de film Dragon – The Bruce Lee Story. Een prachtige film over het leven en de mens Bruce Lee. Zelfs ik als leek heb door dat deze man een hoop heeft bereikt in zijn leven, deze film laat zien welke tegenslagen hij heeft moeten doorstaan om te komen waar hij was. Voornamelijk de introductie van de film door zijn vrouw is indrukwekkend. Buiten dat ze vol lof over hem sprak kwamen ook de moeilijke kanten van zijn karakter en leven naar voren.

Deze introductie zorgde voor een helder moment. Volgens mij had Bruce Lee ADHD! De uitgesproken kwaliteiten van zijn karakter zorgden voor enorm veel herkenningspunten, maar zijn doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig. Bij tegenslag of nare bui is deze film een echte aanrader, ook als je alleen de introductie kijkt. Om te zien hoe iemand met zichzelf in de knoop kan zitten maar toch in staat is tegen alle verwachting in grootse dingen te bereiken is een ware bron van inspiratie.

Danitsja Koster

Geplaatst op ADHDer.nl

[:]

Aanbevolen artikelen