ADHD Alle artikelen Nederlands Web content

[:nl]ADHDer.nl: Flow Magazine[:]

[:nl]Geplaatst op 4 april 2011

ADHD_rust_Flow_magazineOp aanraden van een vriendin heb ik Flow gekocht, een magazine over mindfullness en bewuster leven. Het magazine is gericht op vrouwen die iets te veel ballen in de lucht proberen te houden. Carrière, gezin, relatie, vrienden, familie, hobby’s, huishouden, persoonlijke ontwikkeling. Alles moet tot in de puntjes worden uitgevoerd alsof ze voor elk onderdeel ruim de tijd heeft. Met verhalen, interviews, tips en bijvoorbeeld gedichten wordt er benadrukt dat niet alles tegelijk kan en het zeker niet allemaal perfect moet. Waarom zou je dit überhaupt willen als je er niet van kan genieten?

Het is een leuk blad, maar ik wil hierbij niet iedereen ervan overtuigen het te gaan lezen. Ik heb er enorm van genoten en mocht je interesse hebben in een beetje zelfontwikkeling in deze hoek is het absoluut een aanrader. Maar de grote truc voor mij is dat ik de tijd neem om even met een blad te gaan zitten en er bewust van geniet. Een beetje self fulfilling prophecy natuurlijk, een blad lezen over mindfullness maakt je niet rustiger en bewuster omdat het over dit onderwerp gaat. Je kan net zo goed de Autoweek of Elle erbij pakken zolang je maar bewust de tijd neemt om van dat moment voor jezelf te genieten.

Deze ervaring in navolging van een relaxed weekend met veel praten en ruimte om te genieten zette me weer even met beide benen op de grond. Om gelijk naar de winkel te rennen wanneer het volgende exemplaar van Flow uitkomt is misschien wat voorbarig, maar ik denk er wel over na om dit rustig te overwegen. Elke maand een blad wat ik in twee of drie avonden rustig uit kan lezen, een momentje voor mezelf waartoe ik word ‘gedwongen’ het te nemen. Wie weet is dit een eerste stap om wat meer ruimte te creëren voor mijn eigen rust en hopelijk de rust in huis.

Danitsja Koster

Geplaatst op ADHDer.nl[:]

Aanbevolen artikelen