Aardappeltortilla

[:nl]Deze week wilde ik graag wat nieuws proberen dus ik dook het internet op in de hoop inspiratie op te doen. Dat lukte, want ik vond een leuk recept voor aardappeltortilla. Ik heb het recept wat aangepast naar wat ik in huis had en ben aan de slag gegaan. Het resultaat is verrassend lekker geworden! De aardappeltortilla is lekker te combineren met salade, pittige worstjes of een stukje vis. Wij konden uiteindelijk twee dagen eten van de tortilla omdat deze goed vult.

Ingrediënten

Vier tot zes middelgrote iets kruimige aardappelen

Zes eieren

Twee rode uien

Twee tenen knoflook

500 gram doperwten (of andere groenten)

Peper, zout en kruiden naar smaak (rozemarijn, kerrie, peterselie, sambal, wat je lekker vindt)

Stap 1

Schil de aardappelen en snij deze in hele dunne plakjes. Snij de ui, knoflook en zet de ingrediënten klaar die je nodig hebt. Breek de zes eieren in een beslagkom en kluts deze met wat peper en zout tot een gele massa.

Stap 2

Verhit wat olie in de pan en bak de ui, knoflook en aardappelen bruin. Dit kan makkelijk 10 minuten duren.

Stap 3

Voeg ei en groenten toe aan de aardappelen. Ik heb de doperwten in de beslagkom gemengd met het ei, dat vond ik makkelijker.

Stap 4

Laat de tortilla met de deksel op de pan ruim 20 minuten op laag vuur bakken zodat deze gaar wordt. Kijk af en toe onder de deksel om te zien of er een klein ‘vijvertje’ met ei op de tortilla blijft staan. Als dat zo is, kan je met een spatel het wat verdelen om te zorgen dat de tortilla gaar wordt.

Stap 5

Bak de worstjes, de vis of bereid de salade die je bij de tortilla zal serveren. Neem een kleine punt tortilla en plaats deze op het bord samen met wat je bij de tortilla serveert. Houdt er rekening mee dat de tortilla goed vult, dus schep niet te ruim op. Eet smakelijk![:en]Deze week wilde ik graag wat nieuws proberen dus ik dook het internet op in de hoop inspiratie op te doen. Dat lukte, want ik vond een leuk recept voor aardappeltortilla. Ik heb het recept wat aangepast naar wat ik in huis had en ben aan de slag gegaan. Het resultaat is verrassend lekker geworden! De aardappeltortilla is lekker te combineren met salade, pittige worstjes of een stukje vis. Wij konden uiteindelijk twee dagen eten van de tortilla omdat deze goed vult.

Ingrediënten

Vier tot zes middelgrote iets kruimige aardappelen

Zes eieren

Twee rode uien

Twee tenen knoflook

500 gram doperwten (of andere groenten)

Peper, zout en kruiden naar smaak (rozemarijn, kerrie, peterselie, sambal, wat je lekker vindt)

Stap 1

Schil de aardappelen en snij deze in hele dunne plakjes. Snij de ui, knoflook en zet de ingrediënten klaar die je nodig hebt. Breek de zes eieren in een beslagkom en kluts deze met wat peper en zout tot een gele massa.

Stap 2

Verhit wat olie in de pan en bak de ui, knoflook en aardappelen bruin. Dit kan makkelijk 10 minuten duren.

Stap 3

Voeg ei en groenten toe aan de aardappelen. Ik heb de doperwten in de beslagkom gemengd met het ei, dat vond ik makkelijker.

Stap 4

Laat de tortilla met de deksel op de pan ruim 20 minuten op laag vuur bakken zodat deze gaar wordt. Kijk af en toe onder de deksel om te zien of er een klein ‘vijvertje’ met ei op de tortilla blijft staan. Als dat zo is, kan je met een spatel het wat verdelen om te zorgen dat de tortilla gaar wordt.

Stap 5

Bak de worstjes, de vis of bereid de salade die je bij de tortilla zal serveren. Neem een kleine punt tortilla en plaats deze op het bord samen met wat je bij de tortilla serveert. Houdt er rekening mee dat de tortilla goed vult, dus schep niet te ruim op. Eet smakelijk![:]

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *