ADHD Alle artikelen Blogs Nederlands Web content

[:nl]ADHDer.nl: Dieet zonder gist, suiker en koemelk: Week 2[:]

[:nl]

Geplaatst op 13 april 2012

ADHD_Dieet_zonder_gist_koemelk_suiker_suiker_lepelDe tweede week van het dieet gaat nog redelijk goed. Met een beetje smokkelen, geen idee of ik wijn mag en een zwager die koekjes bakt om half 6 helpt niet, gaat het vrij aardig. Ik word er al aardig handig in om te herkennen welke producten ik beter niet meer kan gebruiken. Voor het ontbijt en de lunch ben ik gelukkig met crackers, roggebrood, houmous en sporadisch geitenkaas. Het diner blijft alleen nog een uitdaging. Want buiten gist, suiker en koemelk (wat bijna overal in zit) mag ik bijvoorbeeld ook geen citruvruchten, varkensvlees en koolzuur. Koken met pakjes en zakjes is verleden tijd, een drankje doen ‘s avonds een enorme uitdaging.

Vorige week was ik al 1 kilo kwijt en die is er nog steeds af. Helaas is het daarbij gebleven dus dat motiveert niet enorm om me strikt aan het dieet te blijven houden. Ondanks alles valt het me nog mee. Melkproducten mis ik niet zozeer en buiten het zoeken naar avondmaaltijden gaat het me vrij aardig af. Gelukkig is mijn lieve wederhelft vrij creatief zowel in de supermarkt als in de keuken dus wordt er thuis enorm veel rekening gehouden met de idiote eeteisen die ik momenteel stel. Voor een paar weken is dit best uit te houden!

In afwachting van de resultaten van het specialistische bloedonderzoek ga ik dus gestaag verder met mijn dieet. Een groot voordeel: de buikklachten zijn grotendeels verdwenen! Ik ben de afgelopen twee weken zo goed als niet misselijk geweest, heb amper last van een opgeblazen buik of steken en de daarbij horende wisselende ontlasting. Zelfs de zeer stabiele hoofdpijn begint al weg te trekken! Het enige minpuntje nu nog is dat ik enorm moe ben zonder enige aanleiding, dat zal toch echt de fysieke omschakeling zijn die bij het dieet hoort. Voor nu ben ik heel benieuwd wat er uit het bloedonderzoek gaat komen en welk lastige dieet er daarna op me staat te wachten.

Danitsja Koster

Geplaatst op ADHDer.nl

[:]

Aanbevolen artikelen