Alle artikelen Blogs Nederlands Social media Web content

[:nl]42bis.nl: Apps voor een superproductieve dag[:]

[:nl]Geplaatst op 29 juli 2013

42bis_Apps_productiefWat zijn nou de beste apps om een to-do list op in te voeren die daadwerkelijk helpen bij je productiviteit? Elke app heeft z’n eigen voordelen en handigheidjes, maar over de tien beste zijn we het eens geworden. Nooit meer een to-do list op papier!

In the cloud

42bis_Apps_productief_cloudWunderlist komt op meerdere websites als een van de betere apps naar voren. Op Techradar staat de app op nummer een wegens de uitstraling en de soepele werking in the cloud. Ook wordt de simpelheid gewaardeerd. Je vult iets in op een lijst en bent klaar, en door de taken af te vinken verdwijnen ze uit de lijst. Je hebt ook de mogelijkheid om er een deadline aan te hangen, of de lijst door te sturen naar een e-mailadres. Je kan verschillende categorieën gebruiken, een herinnering instellen en je contacten vanuit je telefoon en e-mail importeren om de taken te delen met anderen. Op deze manier is een shopdate met een vriendin ook zo gepland!

Remember the Milk komt in de meeste ‘top zoveel lijstjes’ voorbij. Ook Techradar heeft deze hoog op de lijst. Het werkt soepel met uiteenlopende platformen, van Twitter tot Outlook en Google Calendar. Ook werkt de app tegenwoordig samen met Evernote, waardoor je de reminders kan indelen op prioriteit en ze kan laten herhalen wanneer het een terugkerende taak betreft. Op de iPhone werkt Remember the Milk samen met Siri. Door een taak tegen Siri te zeggen wordt er direct een taak in de app gecreëerd. Dus zelfs met een kop koffie in de hand op weg naar een afspraak kan je een taak toevoegen.

Toodledo is een app waarin een workspace voor een project kan worden aangemaakt. Taken en projecten kunnen worden georganiseerd en users kunnen anderen uitnodigen om de workspace te gebruiken en taken op te pakken. Volgens Mashable is de key feature van deze app de samenwerking met anderen, omdat meerdere users in dezelfde workspace aan een project kunnen werken. Deze app gaat heel wat verder dan een simpel lijstje maken, doordat je alles kunt delen met andere gebruikers is de workspace een interactief platform.

Mooie apps

42bis_Apps_productief_any_doAny.DO is een app die vrij snel de aandacht kreeg van potentiële gebruikers door het mooie design en het gemak waarmee de app op verschillende devices te gebruiken is. Lifehacker is enthousiast omdat je taken de prioriteit kan geven en met kleurcodes kan werken om overzicht aan te brengen. Omdat deze app je eraan herinnert om je dag in te delen, waarbij alle taken voorbijkomen, blijven taken zonder einddatum ook zichtbaar voor de gebruiker. Een handige app voor zowel kleine taken als grote levensdoelen.

AnyList is een handige app om een boodschappenlijst of cadeaulijst mee te maken en te delen, of om bijvoorbeeld recepten toe te voegen aan je iPhone of iPad. Fast Company vindt het gemak waarmee lijsten zijn gemaakt en gedeeld met bijvoorbeeld collega’s een groot voordeel. Zeker voor recepten en boodschappen is de app een uitkomst, verschillende weegeenheden zitten standaard in de app waardoor het toevoegen van een recept met de juiste hoeveelheden een eitje is.

Evernote is een zeer populaire app die kan worden gebruikt als to-do list door de checkbox te activeren. PC World is te spreken over het organiseren van notities op datum of locatie, het toevoegen van foto’s en audio aan je notes en het kunnen delen van je lijst via e-mail. Het feit dat je foto’s automatisch kan toevoegen aan de juiste map in de app en zelfs op handgeschreven tekst kan zoeken maakt de app zeer geschikt voor visueel ingestelde mensen en mensen die van papier naar digitaal willen communiceren. Je aantekeningen op papier zijn ineens weer waardevol.

Less is more

ITA is een app voor iPad en iPhone die hoge ogen gooit doordat taken makkelijk in de app kunnen worden toegevoegd, aangepast, gegroepeerd en afgevinkt. Techradar heeft een beetje moeite met de verschillende lettertypes en achtergronden die worden gebruikt, maar vindt het bedieningsgemak en het delen van lijsten via e-mail grote pluspunten. Nog een pluspunt is dat je bij het creëren van een lijst kan kiezen uit verschillende voorbeeldlijsten die de meest voorkomende elementen bevatten.

Google Tasks is een app die geïntegreerd is met Gmail en Google Calendar. Vanuit je e-mail kan je een taak aanmaken en er een deadline aan hangen. De deadline wordt dan automatisch in Calendar geplaatst. PC World geeft aan dat de app makkelijk in gebruik is . Het is slechts een kwestie van aanvinken en een klik met de muis om een nieuwe takenlijst toe te voegen, en de app synchroniseert met andere Google services.

Todoist is een straight forward app met als doel het managen van taken. Mashable roemt het feit dat je zo goed als eindeloos projecten kan toevoegen en heel snel een project kan opdelen in sub-projecten. Je kan deadlines en kleurcodes toevoegen om het overzicht te bewaren. Taken en lijsten die je aanmaakt worden automatisch met je browser, tablet en telefoon gedeeld, inclusief de kleurcodes en deadlines, dus je bent altijd op de hoogte. Fijn voor mensen bij wie projecten of werk en privé nog weleens door elkaar lopen, met de kleurcodes zie je meteen waar een taak bij hoort!

Eervolle vermelding

42bis_Apps_productief_astridAstrid is overgenomen door Yahoo! waardoor de app in de huidige vorm niet wordt doorgezet. Omdat dit een van de betere en meer populaire apps is hoort Astrid wel op de lijst. Volgens Life Hacker is de kracht van deze app de gebruiksvriendelijkheid en laagdrempeligheid omdat lijsten makkelijk zijn toe te voegen, zeker omdat er voorbeeldlijsten in de app zijn verwerkt. Het mooie is dat je zowel taken als lijsten kan toevoegen en deze kan onderbrengen in persoonlijke mappen, er is zelfs een adresboekje om je lijsten te delen met anderen.

Danitsja Koster

Geplaatst op 42bis.nl.[:]

Aanbevolen artikelen