Alle artikelen Interviews Muziek Nederlands Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Wie is Remy Dovianus?[:]

[:nl]Geplaatst op 7 april 2011

Wie is Remy Dovianus 3voor12Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Remy Dovianus.

‘De drumpatronen van tegenwoordige metalcorebands zijn ongekend’

Bijna elke Flevolander heeft hem weleens gezien. Ofwel met petje en gitaar, rockend op het podium met zijn voormalige band Ambiossis. Ofwel als regelmatige bezoekers van uiteenlopende concerten in Lelystad, Almere en daarbuiten. Deze ogenschijnlijk rustige jongen bouwt hard aan zijn creatieve carrière waarin nu al wat brutale sprongen zijn te ontdekken.

De enige die bij bovenstaande omschrijving past is natuurlijk Remy Dovianus (1984), ook bekend als Sunaivod. Geboren en getogen in Lelystad, waar hij nog steeds woont, komt hij al jong in aanraking met muziek. Op zijn tiende verjaardag kreeg hij een gitaar en versterkertje maar hij raakte pas echt goed verslaafd aan muziek na het zien van een bandje in Spanje. Hij was toen veertien en gebiologeerd door de gitarist van deze band. Vanaf deze leeftijd begon hij zich ook te verdiepen in muzieksoftware als FastTracker en Fruity Loops. Hiermee was de basis gelegd.

Op zijn twintigste hield Remy zich bezig met de opleiding Grafisch Vormgeven en nummers schrijven en oefenen in Trapnotov met zijn toenmalige band Ambiossis. Deze band was één van de eerste echt bekende exportproducten van Lelystad, die vele optredens op hun naam hebben staan. Na deze succesvolle tijd heeft hij zich gestort op het produceren van electronische muziek onder de naam Sunaivod. Niet om op te scheppen, maar in 2010 won hij een remixcompetitie in Groot-Brittannië van de band Enter Shikari waarmee zijn nummer is getekend bij Warner Bros. Dat terwijl zijn eerste dj-optreden pas in 2010 plaats vond, uiteraard in de Underground in zijn eigen Lelystad.

Naast zijn succesvolle muzikale uitspattingen houdt Remy zich graag bezig met videomontage, design, fotografie, schilderen en sinds kort kleien. Deze rustige jongen blijkt enorm creatief en is zonder grote mond of arrogantie de wereld aan het veroveren. Hoog tijd om eens een kijkje in zijn veelzijdige leven te nemen en de vraag “Wie is Remy Dovianus?” te stellen.

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?

Heel eerlijk gezegd mijn eigen knusse huis. En de Underground als daar een leuk event is zoals Basic Base.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?

Ik heb geen stamkroeg.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?

Ik zal er een paar opnoemen uit Lelystad die goed bezig zijn: Kid Quantum (dubstep dj/producer), Mighy M (dj), Angry Goose (dubstep dj/producer), Bisnezz (dnb dj/producer) Subfilter (Jungle dj, elke zondag van 16:00 tot 19:00 te horen op www.jungletrain.net).  Ik zou zeggen Google er op los!

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?

Subfilter, deze man uit Lelystad draait al heel wat jaartjes jungle/dnb muziek op de goedbeluisterde radiozender Jungletrain.net. Er zijn veel Subfilter livesets ter download op Jungletrain.net.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?

Van mij mag Lady Gaga wel zwijgen.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?

Ondanks dat ik drum and bass maak inspireren snoeiharde metalbands mij, en dan met name de drummers. De drum patronen van tegenwoordige metalcorebands zijn ongekend.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?

Zie geen kwaad, hoor geen kwaad.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

In het dagelijkse leven produceer ik muziek voor mijn huidige drum and bass project Sunaivod, monteer ik video’s en doe ik aan grafische vormgeving.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?

Ik heb een aantal prijzen gewonnen zoals Flavourland 2004, Make More Music 2005 en onlangs met mijn muziekproject Sunavoid een internationale remix competitie gewonnen van de band Enter Shikari (UK) met het nummer No Sleep Tonight, vervolgens is deze track  gesigned bij Warner Bros. UK.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?

Oude Bon Jovi nummers en Michael Jackson, het zijn gewoon geniale nummers die bij mij nostalgie oproepen. En verder de top 40 nummers uit de jaren ‘90.

En, hoe is het verder?

Naast het produceren van dnb-tracks hou ik me nu ook sinds kort bezig met dj-en. Een hele switch aangezien ik uit het bandjes-circuit kom maar ik geniet ervan.

Wat wil je verder nog kwijt?

Check Sunaivod tracks op www.sunaivod.com als je niet vies bent van rock en electronische muziek en bezoek de uitstekende webblog van Threewood op www.threewood.nl.

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen