Alle artikelen Interviews Muziek Nederlands Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Wie is Louis Braam?[:]

[:nl]Geplaatst op 11 maart 2012

“Ik ben de muziek van Kate Bush dieper gaan analyseren”

Wie is Louis Braam 3voor12Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Louis Braam.

Conservatoriumstudent en toetsenist Louis Braam (‘89) is een rasechte Almeerder. Geboren in het ziekenhuis in Amsterdam, maar vanaf zijn eerste levensdag woonachtig in Almere bij zijn ouders waar hij nog steeds woont. Het duurde niet lang voordat Louis een keyboard in zijn handen kreeg en zijn eerste voorzichtige stapjes op het muzikale pad zette. Op zijn achtste werd het serieuzer, hij nam les en schafte een volwaardig keyboard aan. Vanaf zijn dertiende mocht de piano eraan geloven en nu zit hij in het tweede jaar aan het conservatorium in Haarlem. Zingen is al lange tijd een hobby, op de middelbare school heeft hij het complete album ‘The Wall’ van Pink Floyd gecovered en nam de zang van zijn held Roger Waters voor zijn rekening.

Naast het bespelen van alle instrumenten met witte en zwarte toesten, accordeon uitgezonderd, spelen in bandjes, zingen en muziek maken op de computer houdt Louis zich bezig met fietsen en computeren. Sinds 2010 heeft hij nog een belangrijke hobby namelijk autorijden. “Af en toe in een drukke periode trek ik er even op uit met de auto om mijn hoofd even leeg te gooien. Ik kan er onwijs van genieten.” Hoog tijd om deze druk bezette muzikant het vuur aan de schenen te leggen met onze vragenlijst.

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?

Beatrixpark, hier fiets ik graag en met lekker weer hang ik graag op de heuvel in het midden van het park.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?

Hier in Almere heb ik eigenlijk geen stamkroeg…in Haarlem daarentegen kom ik graag in cafe Stiels of in cafe de Storing.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?

Wat mij betreft de Softies. Ik kan moeilijk mijn eigen band hier neerzetten, toch? (Freecoolinsky!!!)

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?

Oei, dat is even een lastige. Ik zou dat eigenlijk niet echt weten… deze vraag pas ik even.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?

Ben Saunders. Ik heb er maar een woord voor: verschrikkelijk.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?

De klanken van progressieve rockmuziek. Dit is voor mij tevens de drijfveer geweest om de muziek in te gaan.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?

Ik denk toch wel een van mijn stopwoordjes die iedere dag voorbij komt op school: “Netjesss!”

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik studeer Toetsen aan de Pop/Sessie afdeling van het Conservatorium in Haarlem. Dit doe ik dagelijks. Daarnaast werk ik freelance als toetsenist in bandjes.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?

Ik hoop dat ik iedereen inspiratie geef om zelf iets te gaan doen met muziek en dat iedereen blij is met de muziek die we maken met Freecoolinsky.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?

Hmm… Ik denk dat mijn muzikale afwijking wel de muziek van Kate Bush is. Ik ben deze muziek dieper gaan analyseren sinds ik bij de Nederlandse Kate Bush Tribute speel. Het is erg mooie muziek, maar het is ook het soort muziek waar je net van moet houden.

En, hoe is het verder?

Uitstekend! Ik word iedere dag wakker met de gedachte dat ik de leukste baan heb van alle banen en vind het altijd geweldig om weer op pad te zijn voor een optreden of een repetitie. Als ik maar verschillende plekken te zien kan krijgen. Daarnaast geniet ik met volle teugen van mijn opleiding met geweldige muzikanten en goede vrienden.

Wat wil je verder nog kwijt?

Ehm…vrij weinig eigenlijk!

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen