Alle artikelen Interviews Muziek Nederlands Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Wie is Laurens de Waard?[:]

[:nl]Geplaatst op 26 augustus 2010

Wie is Laurens de Waard 3voor12Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Laurens de Waard.

“Die hele Haagse kliek mag opbokken”

Laurens de Waard (1978) werkt als technisch onderwijsassistent scheikunde op een middelbare school in Hilversum. Dit combineert hij met het scheuren op zijn gitaar. Heel vroeger in Rigid, daarna in Born Loco en tegenwoordig in For Blood And Vengeance en Gandhi’s Revenge.

Als klein jochie besteedde hij zijn tijd voornamelijk aan voetballen en lezen. Later kwam hij pas in aanraking met muziek. Tijdens zijn studentenleven kende hij vele avonden gevuld met drinken en muziek maken. Deze week twaalf vragen aan Laurens.

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?

“Mijn favoriete plek is gewoon thuis op de bank, beetje hangen, tv-kijken, relaxen. Ik ben niet zo gehecht aan plekken hier in de stad of zo, als je met vrienden bent is het overal gezellig!”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?

“Ik kom echt extreem weinig meer in kroegen, maar meestal is dat toch De Meester om bandjes te kijken en een beetje bijkletsen met anderen. Eigenlijk heb ik het altijd wel naar m`n zin daar.”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?

“Hmmm, lastig…Veel bands stoppen met muziek maken voordat ze tijd hebben genomen goed te worden. Van de mensen van mijn generatie die nog steeds bezig zijn vind ik dat we allemaal kwaliteit brengen! De één in een ander genre dan de ander, maar de oude garde weet nog steeds hoe de shit gedropt hoort te worden…”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?

“Resistor, dance-metal uit Almere. Die shit rockt harder dan menig rockbandje ooit zal doen!”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?

“Die hele Haagse kliek mag opbokken en ook 3FM en Giel Beelen met hun De Wereld Draait Door, kijk-mij-eens-intellectuele-poepshit-maken-zaadbandjes mogen preventief geruimd worden, naar mijn mening! Zelf ben ik gelukkig jaren geleden gestopt met radio luisteren, maar op de één of andere manier wordt je dan toch weer geconfronteerd met nageboorten als Direct of Kane, vreselijk!”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?

“Muzikaal gezien: DevilDriver, Hatebreed, Walls of Jericho, Madball, Terror, Lamb of God, Unearth”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?

“Harden The Fuck Up!”

Wat doe je in het dagelijkse leven?

“Ik werk als technisch onderwijs assistent scheikunde op een middelbare school in Hilversum, erg leuk werk! Zowel het werken met scholieren als scheikunde bevalt me erg goed. Verder ben ik veel op de racefiets te vinden, toch al gauw zo`n 10 uur per week. Uiteraard heb ik ook een seizoenkaart voor Ajax. Lekker op de tribune hangen en schelden op de scheidsrechter, heerlijk!”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?

“Kwaliteit en ballen! Er zijn maar weinig hardcore- en metalgitaristen in Flevoland die de harde schijt kunnen droppen. Ik ben er één van. Overigens vind ik daarbij de samenwerking met Wietze [red: gitarist FBAV] wel erg belangrijk: wij zijn erg aan elkaar gewaagd en dagen elkaar steeds uit om nieuwe dingen te doen. De muur van herrie die wij kunnen neerzetten is – mijns inziens – ongeëvenaard in Flevoland.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?

“Porcupine Tree, soort van foute progrock, mijn ideale zondagochtend muziek.”

En, hoe is het verder?

“Druk, maar dat is goed!”

Wat wil je verder nog kwijt?

“Afgelopen 3 juni heb ik mee gedaan aan Alpe d`HuZes, een soort extreme sponsorloop maar dan op de fiets ten bate van KWF Kankerbestrijding: zes keer achter elkaar de Alpe d`Huez op fietsen. Ik ben dus druk bezig geweest met trainen en geld inzamelen via mijn eigen site www.cycloco.nl.”

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen