Alle artikelen Interviews Muziek Nederlands Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Wie is Eric Wildeboer?[:]

[:nl]Geplaatst op 28 juli 2011

Wie is Eric Wildeboer 3voor12Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week in de spotlight: Eric Wildeboer.

“We gaan een spannende zomer tegemoet”

Eric Wildeboer (1967) lijkt op een missie te zijn om Lelystad op de kaart te zetten. Naast frontman en een van de oprichters van Jericho Pie is hij eigenaar van de WE ROCK Rehearsal Studio in Lelystad. Daarnaast is hij druk bezig met optredens voor en met zijn bandleden uit Lelystad. De band heeft eerder meegedaan aan onder andere Vers en Flavourland, ook stonden ze op verschillende festivals in Lelystad. Op dit moment treed Jericho Pie elke twee maanden op als main act in de Amsterdamse kroeg The Waterhole. Niet alleen muziek is een passie, ook familie is een belangrijke pijler in Eric’s leven. Vader Wildeboer is een van zijn grote helden en zoon Vidal speelt zelfs in de band met Eric.

Muziek blijkt in de familie Wildeboer met de paplepel ingegoten. Zoon Vidal speelt gitaar sinds zijn zesde en  Eric zelf begon rond zijn dertiende met gitaar en zingen. Als klein jongetje droomde Eric ervan om astronaut te worden. In plaats daarvan ging hij naar de MTS in Suriname en haalde hij jaren later zijn vliegbrevet in Amerika. In zijn jonge jaren hield hij zich bezig met aan motoren sleutelen en muziek maken, een voorbode van zijn huidige tijdsbesteding. Naast de muziek en zijn gezin houdt Eric zich bezig met jachten. Sterker nog, hij is freelance jachtbouwer. Een uit de hand gelopen hobby waar hij nu zijn brood mee verdient. Een veelzijdige en energieke muzikant uit Lelystad dus, hoog tijd om Eric Wildeboer zelf aan het woord te laten!

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?

Lelystad!!

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?

Heb ik niet. Als ik in de kroeg ben is het om te spelen.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?

Jericho Pie! Een band met een hele bijzondere samenstelling.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?

Het kunnen, de capaciteit van lokaal talent.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?

Zo veel!!

Wat is voor jou een bron van inspiratie?

Ik kan alles aangrijpen om inspiratie uit te putten.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?

Assumption is the mother of all fuck ups.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Freelance jachtbouwer (uit de hand gelopen hobby), verhuur van oefenruimte in Lelystad en veel muziek maken.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?

Een eigen geluid.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?

Heb ik niet echt, as long as it rocks!!!

En, hoe is het verder?

Ben druk aan het schrijven met mijn band en hopelijk kan ik mijn plannen voor 2011 waar maken, maar dat merken jullie wel.

Wat wil je verder nog kwijt?

Als je ons in actie wilt zien houd de agenda van onder andere de Waterhole in de gaten, of Jericho Pie.com. Zoals ik al zei, we gaan een spannende zomer tegemoet. Rock on!

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen