Alle artikelen Interviews Muziek Nederlands Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Vooruit kijken op Lowlands met Kapthijn[:]

[:nl]Geplaatst op 12 augustus 2010

Tekst: Danitsja Koster; Foto´s: Nico Reinders; Film: Frank Osinga

Lowlands Kapthijn 3voor12Nog even en het grootste feest van Flevoland barst weer los. Om alvast in de juiste sfeer te komen hebben lokale helden opgetreden op het Lowlands-terrein en een aantal ongezouten uitspraken gedaan over festivals en de Flevolandse muziek. Een weiland, een kleedje en muziek want de opbouw van het festival was nog niet eens begonnen. Check de interviews, foto’s en video’s van hun bijzondere optredens! Vandaag: Kapthijn.

‘Laat mij die paar dagen maar lekker doorstinken’

Kapthijn, Mitss en dj Stevanovici komen aangescheurd in een klein autootje. Zij zullen wel even laten zien en horen wat Flevoland aan hiphop-talent te bieden heeft. Twee rappers en een beatboxer, dat belooft een spannend optreden te worden. Oudeschoolstijl, zou je haast zeggen.

Voorheen was Thijn solo en maakte Mitchel deel uit van de formatie Drievoudig, maar inmiddels zijn zij een vast duo. Ook zijn beide rappers onderdeel van het Almeerse hiphopcollectief de Blocq van Kuffeler.

Omdat de drie heren niet al te riant in hun tijd zitten, kiezen ze voor twee nummers die ze ook in hun shows doen. Het ligt dicht bij hun sound. De nummers laten de hiphop-invloeden duidelijk horen, evenals de intelligente teksten en rijmvormen. Volgens de huidige Stadsrapper precies waar het om draait in hun muziek.

Inmiddels heeft Kapthijn op verschillende festivals opgetreden en is, als bezoeker, een aantal keer op Splash in Duitsland geweest. Toch is het er nog niet van gekomen om naar Lowlands te gaan. Hij kan daar geen echte reden voor geven: ‘Het gaat toch om het feest’. Het festival trekt hem zeker. Verschillende muzikale genres komen voorbij dus hij weet daar de parels uit te pikken. Zelf zou hij graag namen als Jay-Z, Redman en Method Man op de poster willen zien staan. En als hij nog leefde was Notorious B.I.G. een welkome gast.

Maar dit zijn niet echt namen die snel op Lowlands geprogrammeerd staan, dus gaat Thijn naar Splash. Het mooiste aan het Duitse festival is dat in de trein het feest al begint. ‘Iedereen roept dan Helda, dat is echt lachen’. In zijn festivalbackpack zit zeker bier. Bier en festivals zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een handdoek hoeft niet mee: ‘Laat mij die paar dagen maar lekker doorstinken’. Met zijn bandmaatjes naar Lowlands gaan zou wel heel tof zijn. Dus wie weet komt dat er ook nog eens van.

Verder is Kapthijn lekker bezig. De Europese tour zit erop en het is tijd voor vakantie. Hij houdt zich alleen nog maar bezig met muziek. ‘Nu is het doorgaan. Niet meer solo maar met Mitch en we zijn gelijk met ons debuut bezig’.

Jongens met grote plannen dus, houd ze in de gaten!

http://www.youtube.com/watch?v=FTmGK90WpFQ&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=EppF8mhuV2Q&feature=player_embedded

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen