Alle artikelen Interviews Muziek Nederlands Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Vooruit kijken op Lowlands met Jan Cees Samsom [:]

[:nl]Geplaatst op 19 augustus 2010

Tekst: Danitsja Koster; Foto´s: Nico Reinders; Film: Frank Osinga

Jan Cees Samsom Takeaway 3voor12Nog even en het grootste feest van Flevoland barst weer los. Om alvast in de juiste sfeer te komen hebben lokale helden opgetreden op het Lowlands-terrein en een aantal ongezouten uitspraken gedaan over festivals en de Flevolandse muziek. Een weiland, een kleedje en muziek, want de opbouw van het festival was nog niet eens begonnen. Check de interviews, foto’s en video’s van hun bijzondere optredens! Vandaag: Jan Cees Samsom van Take aWay.

‘The Beatles zou ik wel op Lowlands willen programmeren’

Tussen het afstuderen, muziek maken en genieten van de zomervakantie door maakt Jan Cees van Take aWay tijd voor een mini-optreden op het Lowlands-terrein. Een mooie kans om zijn band in het zonnetje te zetten en dat is op deze bloedhete dag bijna letterlijk te nemen.

Vanwege zijn afstuderen (hij doet de opleiding Artiest/Muziek aan het ROC te Zwolle, red.) heeft hij weinig tijd om nummers aan te passen voor een akoestische set. Daarom is er gekozen voor twee songs die zich prima lenen om akoestisch op te voeren, namelijk Walk With Me en Stuck In A Dream. In deze nummers komt de Britrock-invloed duidelijk naar voren, die volgens Jan Cees belangrijk is voor de band en een rol speelt in zijn eigen ontwikkeling als artiest. Groot favoriet is The Kooks waar hij mee in aanraking kwam door een hilarische scene uit het televisieprogramma Draadstaal. ‘Die scene met die dikke gasten en dan zo’n nummer van The Kooks op de achtergrond. Ik heb gelijk opgezocht wie het waren en zo is het begonnen.’ Zijn ouders luisteren vooral naar klassieke muziek maar zijn broer en zusje zijn ook al aangestoken met het rock-virus, dat komt wel goed.

Ondanks Jan Cees’ verwachtingen zich prima thuis te voelen op Lowlands is het er nog niet van gekomen om het festival te bezoeken. Wel is hij op Sziget geweest waar hij een hilarische herinnering aan heeft. ‘Er waren daar mensen die op het campingterrein een portable douche hadden geinstalleerd. Dat zag er heel vreemd uit maar het is wel lekker om je eigen douche zo bij de hand te hebben.’

Ook dit jaar heeft hij geen kaartje voor Lowlands kunnen bemachtigen. Als hij zou gaan is het duidelijk met wie. ‘Ik zou Efraim meenemen, dat is een goede vriend en bandmaatje. Met hem zou ik zeker heel veel lol hebben.’ De Alpha-tent is favoriet, daar komen veel toffe bands. Zijn favoriete line-up voor Lowlands zou bestaan uit Artic Monkeys, Radiohead, Snowpartol, The Kooks en Oasis. In werkelijkheid zijn uit deze lijst alleen Snowpatrol en The Kooks te zien op Lowlands 2010. Toch maken juist deze bands muziek waar Jan Cees veel inspiratie uit haalt en waarvan hij de sound lekker op prijs stelt. Daarnaast zou hij The Beatles willen programmeren: ‘Want dat is een heel invloedrijke band geweest.’ Vroeger of later staat ook Jan Cees op het terrein in Biddinghuizen te feesten met in zijn backpack schone sokken, bier en een handdoek om elke dag te kunnen douchen.

Momenteel is Jan Cees bezig met de toelating voor de Popacademie en start de Europese tour van Take aWay. Een paar weken door verschillende landen trekken en optredens ronselen klinkt als een prima besteding voor de zomer. En voor alle trouwe lezers heeft hij nog een zomerse tip: ‘Ga naar takeaway.hyves.nl voor de tijd van je leven!’.

http://www.youtube.com/watch?v=7w7Q9t8gOP4&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=624QD8wJeDI

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen