Alle artikelen Muziek Nederlands Recensies Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Ska en humor is een gouden combinatie[:]

[:nl]Geplaatst op 5 december 2011

EP Shakedown 8 3voor12De geboorte van de debuut-EP van The Shakedown 8 is een reden voor een feestje. SkaMeester is de ultieme gelegenheid om te proosten op deze gezellige Almeerse band en hun eerste album. Drie vrolijke skabands met elk hun eigen herkenbare stijl gaven acte de presence, een betere babyshower kon The Shakedown 8 zich niet wensen.

EP van The Shakedown 8 groots gevierd

Ska en humor worden regelmatig met succes gecombineerd., zo ook bij de vrolijke EP-release van The Shakedown 8. Drie skabands geven een feestje in stijl om de geboorte van deze muzikale vrucht  te vieren. De show van Ska3 hangt zich op aan humoristische introducties, absurde combinaties van bekende nummers en het grote plezier waarmee de bandleden op het podium staan. De uitgebreide introductie van de in het felroze geklede, zonnebril dragende bandleden met bijzondere stagenames en dubieuze kwaliteiten zet meteen de toon. De overbekende nummers van K3 worden moeiteloos verweven met Daft Punk, Red Hot Chilli Peppers en veel 80’s pophits waarbij het gegniffel al snel evolueert in de slappe lach. De nummers krijgen stuk voor stuk een absurd sausje en worden vol enthousiasme de zaal in geslingerd. Dit is bij uitstek een band om met een grote glimlach naar te kijken en luisteren; een grote geinbende met enorm veel charisma en muzikanten die van wanten weten. Ska3 misstaat niet in het theater met een avondvullende show onder de noemer cabaret. Van blowende oma’s en een romantisch nummer over telecommunicatie naar Koos Busters´ lijflied, absolute garantie voor een feestje!

The Shakedown 8 heeft geen humor nodig in de show om het publiek te boeien, zij pakken gegarandeerd iedereen in met hun aanstekelijke muziek. Toch kunnen ze het niet laten om wat flauwe grappen uit te halen. De set opent met een heuse Sinterklaas en twee Pieten die al snel de lachers op hun hand hebben. Ze moeten even inkomen, waarschijnlijk heeft het verschrikkelijk warme Sintkostuum niet echt geholpen, maar gelukkig komt de sfeer er snel in. De show word vol enthousiasme gespeeld en het is overduidelijk hun feestje. De aanstekelijke muziek slaat al snel aan en de afsluiter ‘Susannah’, een van de bekendere nummers, zorgt voor een knallend einde. Zowel de band als het publiek gaat even ongeremd uit z’n dak. Dit is zó leuk!

De Stokers laten de humor voor wat het is en besluiten een vet feestje te bouwen. Bij de eerste noten van de set ontstaat er al een heftig rock/skafeestje op het podium waar muzikaliteit en enthousiasme hand in hand gaan. Ze zijn leuk om naar te kijken en te luisteren, het tempo en de lekkere muziek werken al snel enorm aanstekelijk. De Nederlandstalige teksten werken zowaar in hun voordeel: ze zijn verstaanbaar, slim opgezet en liggen lekker in het gehoor. In een hoog tempo wordt er een vet feestje gevierd, een fijne band om nog even dat laatste restje energie eruit te dansen.

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen