Alle artikelen Muziek Nederlands Recensies Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Popronde Almere: The AppleJacks @ De Meester[:]

[:nl] 

Helemaal geschift, maar wat zijn ze heerlijk

Geplaatst op 10 oktober 2012 Tekst: Danitsja Koster; Foto’s: Wilco Steeneveld Applejacks 3voor12

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 23.00 uur stond The AppleJacks in De Meester.

Wie? AppleJacks

Wat? Psychedelische rock met een hoog tempo en een heerlijke chaos op het podium

Waar? Poppodium De Meester

De band: Deze totaal geschifte Amsterdammers staan half ontkleed op het podium een groot feest te vieren wat doet denken aan The Doors on speed

Jeeh! De vier mannen zijn energiek en gepassioneerd. Zelfs de bassist, historisch gezien het minst bewegende bandlid, gaat bij The AppleJacks uit zijn plaat. Alle regels worden aan de laars gelapt en onder het genot van een biertje komen de up-tempo psychedelische rocknummers voorbij. Het geheel klopt, de nummers zitten goed in elkaar en de heren hebben lol voor tien op het podium. Het is een wonder dat het keyboard niet in drie stukken op de grond ligt aan het einde van de set, zo hard wordt er gefeest. De mannen zijn lekker gek en weten hun enthousiasme moeiteloos de zaal in te slingeren, het is onmogelijk om stoïcijns stil te blijven staan bij deze gezellige bende. Het is een beetje als een gek likeurtje waar je toch geen genoeg van krijgt, AppleJacks. Een aanrader voor liefhebbers van classic rock, bijvoorbeeld The Doors.

Meh… De ontblote bovenlijven zullen dames van boven de twintig niet snel imponeren dus dat hoeft niet zo, het gaat om de heerlijke muziek en het gezellige feest. Deze jongens hebben niks nodig, alle passie en muzikaliteit nemen ze zelf wel mee.

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen