Alle artikelen Muziek Nederlands Recensies Web content

3voor12/Flevoland: Popronde Almere: MADI @ Le Baron

[:nl]

Geplaatst op 10 oktober 2012

Tekst: Danitsja Koster; Foto’s: Merlijn Scharn

Goeie popmuziek heeft niks extra´s nodig

Popronde Madi 3voor12De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 21.15 uur stond MADI in Le Baron.

Wie? MADI

Wat? Goede popmuziek met invloeden van classic rock en een aaibare uitstraling

Waar? Grand Café Le Baron

De Band:

De gezellige Limburgse band MADI maakt fijne popliedjes met rockinvloeden die direct aanstekelijk werken. Le Baron veranderd snel in een ingetogen en gezellig feestje.

Jeeh!

De melodieuze en harmonieuze poprock met een lieve, bijna hippieachtige uitstraling zet de band neer als een sympathiek en muzikaal geheel. De nummers zijn goed gebalanceerd en werken zeer aanstekelijk, de band heeft het zelf enorm naar hun zin met het publiek en met elkaar. De niet pretentieuze liedjes met rock en indie-invloeden zijn gewoon goed en de meerstemmige zangpartijen liggen heerlijk harmonieus en krachtig in het oor. Er worden een aantal bekende poptrucjes toegepast, zoals het opbouwen van één naar vier stemmen, die toch erg goed zijn uitgevoerd en meerwaarde hebben voor het nummer. Daarnaast wordt de platenkast van papa even opgetrokken met covers van The Zombies, The Beatles en Nirvana. Deze covers zijn moeiteloos onderdeel van de swingende set. Een opzwepende orgelsolo wordt aan het eind nog even in de strijd gegooid om het publiek te overtuigen. Helemaal niet nodig, maar wat een heerlijke afsluiter van een vrolijk half uurtje in Le Baron.

Meh…

Door de grootte van het podium kunnen niet alle leden van de zeskoppige band echt lekker loskomen, gelukkig beïnvloed dat de muziek niet en geven ze een heerlijke set weg. Er worden verschillende covers ingezet die de rockinvloeden van de band benadrukken, maar ook het idee geven dat er niet voldoende eigen materiaal is om de tijd mee te vullen. Tijdens de cover `She´s Not There´ van The Zombies komt de mooie meerstemmige zang vrij laat in waardoor slechts een klein deel van het nummer krachtig overkomt, wat zonde is. Toch een topband die alleen nog maar meer kan gaan imponeren.

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland

[:]

Aanbevolen artikelen