Alle artikelen Muziek Nederlands Recensies Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Popronde Almere: Elise Dinfena @ Digg´Out[:]

[:nl]Geplaatst op 10 oktober 2012

Tekst: Danitsja Koster; Foto’s: Merlijn Scharn

Soulzangeres met helaas te weinig power om te overtuigen

Popronde Elise Dinfena 3voor12De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 22.00 uur stond Elise Dinfena in Digg´Out.

Wie? Elise Dinfena

Wat? Soulzangeres met twee achtergrondzangeressen en een ´DJ´ die de plaatjes draait, zoals ze dat zelf zegt

Waar? Digg´Out

De Band:

Een kletsgrage frontvrouw die veel contact zoekt met het publiek, maar niet de muziek en achtergrondzang weet te ontstijgen.

Meh…

Elise Dinfena doet vanaf de eerste seconde haar best om het publiek te betrekken bij haar set, maar weet helaas niet te overtuigen. Haar stem klinkt niet krachtig en ze heeft last van het lage volume van de muziek. De zangpartijen zijn niet helemaal zuiver en passen niet in elk nummer lekker bij de achtergrondzang. Naar eigen zeggen is de zangeres een beetje ziek, hopelijk is dat de reden dat ze niet lekker bij stem was. Er was niks onderscheidends te ontdekken aan het geheel waardoor de tegenvallende zang vergeten kan worden. De nummers weten het publiek niet lekker op te zwepen en de achtergrondzang klinkt goed, maar de dames gaan niet bepaald uit hun dak. Na vier nummers ben ik van ellende weggegaan, het kon mij niet bekoren.

Jeeh!

De muziek was niet erg goed, maar de podiumpresentatie ging vrij aardig. Elise deed haar best de interactie met het publiek te behouden en grapjes te maken. Ze voelt zich duidelijk lekker op het podium en wil het publiek met grappen en korte vragen betrekken bij haar set om de boel een beetje los te laten gaan. De achtergrondzangeressen klinken aardig harmonieus en in balans. Mocht de tegenvallende zang van de frontvrouw komen doordat ze ziek was is er zeker ruimte voor ontwikkeling.

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen