Alle artikelen Muziek Nederlands Recensies Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Metal laat van zich horen in De Meester[:]

[:nl]Geplaatst op 13 juni 2012

Local heroes Merge as One 3voor12Local Heroes vond het tijd voor een metalversie en dat is geheel terecht, Flevoland heeft voldoende goede metalbands die een plek op het grote podium verdienen. Bijkomend voordeel is dat de jonge generatie de Meester weet te vinden en een mooie plek heeft om bandjes te ontdekken en gezellig samen een biertje te drinken. De juiste ingredienten voor een vet feestje!

De avond wordt afgetrapt door een van de jongste metalbands uit Flevoland. A Vegas Tragedy gooide tijdens hun eerste concert in de Vorstin te Hilversum al hoge ogen en gaat vandaag voor minimaal hetzelfde resultaat. De zanger kan een behoorlijke strot opzetten en de band imponeert met een mix van metal met hardrockinvloeden, waarbij melodieuze metalloopjes op gitaar  belangrijk zijn. Binnen een paar minuten start de eerste pit en de energie van de zanger wordt gretig ontvangen. Hun cover van Boneyards van Park Way Drive zorgt dat het dak eraf gaat. De energie, afwisseling in de nummers en de goede eigen sound maken dit tot een lekker optreden. Een band met potentie!

Publiekslieveling Entombed Scars heeft de taak om het feestje tot een nieuw hoogtepunt te brengen. De mannen grijpen de uitdaging aan en zetten met veel energie en plezier hun eerste nummer neer. De band is hard, rauw en snel en de zanger voelt zich als entertainer duidelijk als een vis in het water. De vaart zit er goed in, al is te merken dat het energieniveau van de band soms wat inzakt. Ook klinkt de zang in combinatie met de muziek niet altijd even harmonieus waardoor het wat chaotisch kan aandoen. Het geheel mag wat strakker, zeker naar het eind van de set toe, maar de energie en de interactie met het publiek maken een hoop goed. De zanger van Merge as One springt nog even op het podium om wat noten mee te grunten en het publiek smult ervan. Qua show en performance zit dit wel goed.

Grote afsluiter van de avond is Merge as One, die in Flevoland en daarbuiten haar sporen aardig heeft verdiend. De frontman heeft al warm kunnen lopen tijdens het optreden van Entombed Scars en heeft zin om een feestje te bouwen. Met de energie van de zanger in combinatie met de snelle beat en goed getimede afwisselingen in nummers weet Merge as One snel te overtuigen. Zeker de afwisseling tussen het grunten van de frontman en de zang van de drummer is fijn, al mag de drummer wel iets meer power in z’n stem leggen. Fijne gitaarloopjes, opzwepende drumpartijen en goede tempowisselingen laten zien dat deze band muzikaal veel potentie heeft. Ze komen steeds meer los waardoor de show leuker en leuker wordt om naar te kijken. De frontman vraagt wat extra energie van het publiek wanneer hij een nummer opdraagt aan een aantal overleden vrienden en het dak gaat eraf. De bands van deze avond hebben allemaal zo hun puntjes om op te letten, maar het feest ging uit met een grote knal. Metal heeft goed van zich laten horen in De Meester.

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen