Alle artikelen Muziek Nederlands Recensies Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Een tripje naar Oost-Europese sferen weet niet te overtuigen[:]

[:nl]Geplaatst op 4 april 2011

Amsterdam Klezmer Band 3voor12De Amsterdam Klezmer Band en dj Pizdabolkin worden beschreven als een garantie voor een groot feest waarbij de voetjes van de vloer gaan. De Oost-Europese invloeden en reputatie van de dj en band lijken een interessante en gezellige avond te beloven. Helaas blijkt wordt de belofte niet vervuld. Ondanks vele kansen in de dj-set en setlist van de band komt het feest niet los.

Verder dan restaurantmuziek komt het niet

De avond begint met dj Pizdabolkin, onder andere bekend van het populaire Balkan Beats. Een dj-set als opener is achteraf gezien geen heel briljante keuze: het publiek behoud een afwachtende houding tot de Amsterdam Klezemer Band begint waardoor de set een beetje in het water valt. De Balkanmuziek is niet opzwepend genoeg om de voetjes van de vloer te krijgen. Wanneer een nummer van Mala Vita wordt ingezet komt er wat beweging in de set, maar helaas wordt dit niet opgepakt om het feest te laten beginnen en blijft het geheel nogal vlak.

Vervolgens is er wat beweging op het podium aangezien er een zevenkoppige band, elk met een eigen instrument, de ruimte vult. Gaat het eindelijk beginnen? De Amsterdam Klezmer Band heeft net een nieuwe cd uit en wilt het publiek graag kennis laten maken met de nieuwe nummers. De setlist lijkt een kopie van de cd te zijn want de opbouw is niet echt succesvol voor een optreden. Er zitten een aantal mooie en opzwepende nummers tussen maar dit gevoel wordt niet vastgehouden. Het enthousiasme en het talent zijn onmiskenbaar bij deze heren, maar ze weten het publiek niet voldoende te overtuigen om de muziek van het podium af te laten knallen. De nummers die de percussionist zingt zijn het meest indrukwekkend. Het opzwepende gevoel wat wordt overgebracht neemt het publiek heel even mee naar Zuid-Europese sferen, maar helaas blijft het hierbij. Het optreden lijkt het niveau van achtergrondmuziek niet structureel te ontstijgen waardoor de avond toch behoorlijk tegenvalt.

Ondanks de overduidelijke muzikaliteit en goede smaak van zowel de band als de dj ontstijgt de avond niet het niveau van lekkere livemuziek zoals je die tegenkomt in een goed restaurant. Als de setlist van de Amsterdam Klezmer Band meer was ingericht op dansbare, vrolijke nummers en de dj daarna dit gevoel vast had kunnen houden met een opzwepende set was het absoluut een topavond geworden. Het lijkt erop dat de avond een beetje is afgeraffeld,  zo hingen ook de posters van januari en februari nog voor de ramen in de Meester. Heel jammer, er zit veel meer in maar deze avond heeft de aanwezige bezoekers niet kunnen overtuigen van de toch aanwezige kwaliteit.

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen