Alle artikelen Muziek Nederlands Recensies Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: Circle J bouwt groen feestje in De Meester[:]

[:nl]Geplaatst op 19 maart 2012

Piraten, folkrockers en groen bier op Saint Patricks Day

Saint Patricks Day 3voor12Stel je voor: een poptempel compleet gehuld in het groen en klavertjes vier, bezoekers drinken Murphy’s of groen bier en de avond wordt gevuld met aanstekelijke Ierse folkrock. De leprechauns en potten met goud aan het eind van de regenboog zijn er gemakkelijk bij te denken. Als dit beeld het hart sneller laat kloppen dan is Saint Patricks Day in de Meester de juiste plek om “Kiss me, I’m Irish” te roepen na iets te veel groen bier.

Voor de meeste Almeerders gaat Saint Patricks Day net zo geruisloos voorbij als Memorial Day en Quatorze Juilliet. Wereldwijd wint het traditionele Ierse feest aan steeds meer populariteit. Gelukkig vind de Meester dit een goede reden om twee zeer fijne folkrockbands naar Almere te halen.

The Pyrates geven met hun naam, kleding en vooraankondiging duidelijk aan wie ze zijn: een stel zeerovers met Ierse roots die veel te vriendelijk zijn voor zwaarden en dolken. De ruim anderhalf uur durende set vliegt voorbij. De boekaniers vervlechten zo soepel Ierse folksongs met zeemansliederen aan elkaar dat het publiek zich met gemak eerst plunderend op ouderwetse kotter en daarna dansend in de Ierse groene heuvels waant. De voetjes gaan vol enthousiasme van de vloer bij deze sympathieke en muzikale zeerovers.

Circle J stond al eerder met groot succes in de Meester en is voor Saint Patricks Day geheel terecht weer uit de kast getrokken. Na een wat traditionele en zeer geslaagde set van Pyrates gooit Circle J het over een hardere boeg. Up-tempo folkrock luid het laatste deel van de avond in en het publiek kan niet meer stil staan. Na een succesvolle eerste editie van Saint Patricks Day vorig jaar heeft de Meester zich dit weekend wederom bewezen als partyplanner met feestgarantie. Aan het eind roept iedereen “Kiss me, I’m Irish” en bestelt nog een laatste groen biertje.

Danitsja Koster

Geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen