Alle artikelen Muziek Nederlands Recensies Web content

[:nl]3voor12/Flevoland: 5 mei met The Shakedown 8[:]

[:nl]Geplaatst op 7 mei 2011

5 mei Shakedown 8 3voor12Vrijheid mag gevierd worden. Afgelopen donderdag maakte Flevoland zich geen uitzondering, en met twee podia was er de hele dag feest op de Esplanade in Almere Stad. Om 17.05 uur stond The Shakedown 8 op het Meesterpodium.

Precies de juiste band voor deze zonnige namiddag

De band:

Deze heren verweven ska, reggea en zelfs blues met elkaar met een bijna gypsy-achtige losse sfeer op het podium. The Shakedown 8 heeft een aardige live-reputatie opgebouwd en staan garant voor een zomers feestje.

De voordelen:

De sfeer zit er gelijk in zodra de eerste noten van deze fijne groep getalenteerde muzikanten te horen zijn. De mannen gaan lekker los en spelen strak met de ongekend losse feel waar ze om bekend staan. Frontman Tak is overduidelijk in z’n element en weet de juiste snaar te raken met rauwe zang en vrolijke performance. Het is lekker, aanstekelijk en precies de juiste band voor deze zonnige namiddag. Dit had je niet mogen missen!

De nadelen:

De bewegelijkheid van frontman Tak brengt de rest van de band in sterk contrast. Met zulke vrolijke muziek mag er ook op het podium wel iets meer gedanst worden. Misschien is nuchter spelen toch niet weggelegd voor de heren. Dit zou ook de reden kunnen zijn voor de opstart perikelen. Op twee derde van het eerste nummer komen de muzikanten erachter dat ze heel ergens anders zitten dan de zanger. Gelijk een tekenfilm, geeft iedereen de ander de schuld.

Danitsja Koster

geplaatst op 3voor12/Flevoland[:]

Aanbevolen artikelen