ADHD ADHD bij volwassenen Concentratie Slaapproblemen Stress Vermoeidheid

Zoveel plannen! Hulp is nodig

druk_werkHallo druk leven wat mijn agenda heeft overgenomen! Het is allemaal leuk en gezellig hoor, maar een dagje rust zou ik zo ondertussen wel op prijs stellen. Naast werk, freelance schrijfopdrachten, social media projecten, huishouden, vriendschappen, relatie, familie, tuin bijhouden, helpen klussen, feestjes, verjaardagen en het voorbereiden van een bruiloft wil ik toch ook heel af en toe op m’n kont kunnen zitten. Gewoon even zitten. Niet eens de boeken lezen die al maanden op een stapeltje klaar liggen, de tijdschriften van maart doorlezen zodat ik ze eindelijk kan opbergen of mijn teken/schilder/muziek-hobby’s oppakken want dat heb ik voorlopig even opgegeven. Als we toch wensen uiten zou een nacht goed slapen ook welkom zijn. In plaats daarvan razen de gedachten door mijn hoofd, lig ik wakker en raak ik van vermoeidheid het overzicht kwijt.

Wat is echt nodig?

Gelukkig heb ik een paar fantastische mensen om me heen die de rem erop trekken wanneer dat nodig is. “Wat is nú echt nodig?” werd me voor de voeten gegooid. Ja, maar een paar dingen eigenlijk. Met wat hulp, een avondje verplicht relaxen en een korte to do lijst ben ik weer aardig op de rit. De realisatie dat ik niet alles alleen kan zet wel wat in werking. Niet alleen de aardig gelukte poging om mijn hoofd leeg te maken (en eindelijk weer een nacht te slapen) geeft me wat lucht, ook moet ik naar wat structurele hulptroepen gaan kijken. Thuis kan ik daar wel een weg in vinden, maar ik heb ook deze site!

Vragen om input is vragen om werk

Even terug vroeg ik op de Facebookpagina of er bepaalde onderwerpen zijn waar een blog of artikel over geschreven kan worden. Hier zijn hele leuke ideeën op terug gekomen, maar belofte maakt schuld! Natuurlijk ben ik jullie niet vergeten en heb ik al wat lijntjes uitgezet voor deze artikelen. Het enige is dat er best wat tijd in gaat zitten om er wat knaps van te maken, die tijd heb ik nog even niet gehad. Maar wees gerust! De artikelen over het accepteren van ADHD door de omgeving, hoe om te gaan met ADHD als ouder en partner, het verschil tussen mannen en vrouwen met ADHD, ADHD in combinatie met ODD, eetstoornissen, dyslexie, intelligentie, beelddenken en ADHD medicatie als Ritalin in combinatie met zwangerschap staan op een to do lijstje met mooie kleurtjes. Voor een aantal artikelen heb ik de juiste mensen gevonden om te interviewen, al zijn tips welkom, en komende week wil ik gaan beginnen met onderzoek doen voor deze artikelen. Stap voor stap komt er wel wat zinnigs uit mijn handen.

Hulptroepen gevraagd!

Deze site ben ik eind 2010 gestart als soort openbaar dagboek over mijn ervaringen met ADHD. Sindsdien is het een beetje uit de hand gelopen. Met 2500+ bezoekers per maand en over de 1000 likes op Facebook heb je wel wat waar te maken! Al maanden post ik wekelijks een blog van mezelf of een van de gastbloggers, de laatste tijd merk ik dat dit me steeds moeilijker afgaat en ik heb zelfs een week overgeslagen. Dan wordt het dus tijd om hulptroepen in te schakelen. Dus bij deze mijn vraag: wie heeft er tijd en zinnige kennis om mij te helpen met de posts op de site en Facebook? Tot nu toe doe ik dit alleen, maar daarvoor is dit nu toch echt te groot geworden. Ben jij die enthousiaste kracht die mij kan helpen? Neem gerust contact op!

Bedankt! Naiad

Aanbevolen artikelen