Zoveel plannen en zo weinig tijd

volle agenda adhdEen tijd geleden, zo lang geleden dat ik me er een beetje schuldig over voel, zijn er wat hele leuke en zinnige onderwerpen voor blogs aangedragen via de Facebookpagina. Voortvarend ben ik met wat van die suggesties aan de slag gegaan en heb ik wat leuke blogs geschreven en laten schrijven. Super! Maar toen viel het een beetje stil. Ergens in mijn achterhoofd piept een stemmetje wat me er continue aan blijft herinneren dat ik nog wat openstaande suggesties heb. Toch blijft het liggen, waarschijnlijk omdat deze blogs wat gedegen onderzoek of een interview nodig hebben om zinnig te zijn. Tijd om aan de slag te gaan!

ADHD en je omgeving

Een belangrijk punt in het goed kunnen omgaan met ADHD is begrip en steun uit je omgeving. Een sterk sociaal vangnet maakt het leven sowieso een stuk makkelijker, zeker als je tegen zaken aanloopt die met ADHD te maken kunnen hebben. De onderwerpen die als suggestie zijn gegeven zijn onder andere het verschil tussen mannen en vrouwen met ADHD, hoe om te gaan met je omgeving wanneer deze ADHD niet accepteert en hoe om te gaan als ouder of partner met een ADHD’er. Hele zinnige onderwerpen, maar om daar echt wat moois van te maken moet ik minimaal vijf interviews gaan inplannen. Dat gaat dus op de to do lijst.

Denken als een ADHD’er

Dat ADHD’ers informatie anders verwerken en op een andere manier over zaken denken is ondertussen redelijk bekend. Hoe zich dat precies voordoet is weer wat minder duidelijk. Er is in de afgelopen decennia heel wat te doen geweest over de intelligentie bij ADHD’ers en andere personen met een ‘stoornis’. Absoluut een goed onderwerp voor een blog! Net zoals beelddenken wat bij veel ADHD’ers lijkt voor te komen. Maar om hier wat knaps over te schrijven moet ik echt even wat gedegen online onderzoek doen. Ik kan natuurlijk niet allerlei beweringen uit de duim gaan zuigen. Dit gaat ook op de to do lijst.

ADHD en andere aandoeningen

Dat ADHD vaak voorkomt in combinatie met andere aandoeningen is steeds bekender aan het worden. Zo komen dyslexie, dyscalculie, eetstoornissen en andere zaken in meer of mindere mate voor in combinatie met ADHD. Ook Oppositional Defiant Disorder (ODD) en PDD-NOS komen in combinatie met ADHD voor. Absoluut de moeite waard om eens in te duiken, maar wel onderwerpen waar wat gedegen onderzoek aan vooraf moet gaan. Ook het gebruik van Ritalin tijdens en voor de zwangerschap werd als onderwerp genoemd. Als dat net als Ritalin in combinatie met genotsmiddelen een redelijk onontgonnen gebied is, zal ik daar toch wel wat tijd in moeten steken. Dus nog een klusje op de to do lijst.

Ik ben jullie niet vergeten!

Dus ja, de to do lijst wordt alleen maar langer. Maar ik ben jullie niet vergeten! Ik focus me heel even op mijn bruiloft en ga daarna voortvarend aan de slag met interviews inplannen en onderzoek doen. Dit zijn onderwerpen waar zeker aandacht voor moet komen. Bij deze, het komt eraan. Heb alleen heel even geduld met me. Het huishouden en werk staan ook nog op diezelfde to do lijst…

Naiad