ADHD

Woorden schieten tekort

lintje MH17

Voor deze week stond er een heel leuk blogje op de planning over ADHD en op vakantie gaan. Herkenbaar, grappig, luchtig en natuurlijk actueel wegens de zomervakantie. Het lijkt me duidelijk waarom we dat blog een week hebben uitgesteld. Na de crash van MH17 in Oekraïne en het akelige besef dat in Gaza, Irak, Syrië, Oekraïne en heel veel andere plaatsen de mensen zich niet zo druk maken om wat ze mee zullen nemen op vakantie, maar hoe ze de dag gaan overleven, lijkt dit even verschrikkelijk ongepast. Wat is er nu te zeggen, terwijl de wereld in puin ligt? Woorden schieten tekort.

 

Geweld in de wereld komt even hard binnen

Geweld op grote en kleine schaal is helaas aan de orde van de dag. Deze situatie raakt ons van heel dichtbij. Uiteraard zijn veel Nederlanders en potentieel mensen die onze pagina bezoeken geraakt door het verlies van dierbaren bij de crash in Oekraïne. Dat is de aanleiding van ons geschokte en machteloze gevoel, de katalysator van het ‘iets’ willen doen om aan te geven dat we met de nabestaanden meeleven. Een kleine pauze op de social media kanalen en een blogje over ons medeleven lijkt ons niet meer dan gepast. Het lastige is dat het leven ook weer verder moet. Wanneer en hoe, daar lijkt geen zinnig antwoord op. Nu in elk geval nog even niet.

Het leven moet door

De nabestaanden zullen nog lange tijd met dit verlies worstelen. Wij hopen oprecht dat al deze mensen de steun en liefde ontvangen die ze nodig hebben om het verdriet te kunnen verwerken. Wij leven op een afstandje met deze mensen mee, net als met alle slachtoffers van geweld. Mensen met dromen, een leven voor zich en zich niet bewust van het drama wat zich zou voltrekken in hun laatste minuten. Wij willen hier respectvol mee omgaan dus zullen vanaf komende week pas de draad weer oppakken. Ook volgende week zullen er nog vragen zijn, zal er ontevredenheid heersen en zal er verdriet leven. Hopelijk kunnen wij door herkenbare blogs, quotes en plaatjes te posten toch een kleine glimlach op de gezichten toveren. Laten we hopen dat een mooiere wereld in het verschiet ligt, voor ons allemaal.

 

Danitsja Koster

facebookiconpinktwittericonpink

Aanbevolen artikelen