ADHD ADHD bij volwassenen Concentratie Onzekerheid Seks Slaapproblemen Stress Vermoeidheid

Seks met een ADHD'er is best een uitdaging

Seks ADHDEen van de meest gebruikte zoektermen om op deze site te komen is ADHD en seks. Dat leek mij een goede reden om een blogje te wijden aan seks met een ADHD’er. Of ik een prototype ben, weet ik niet, al heb ik het vermoeden dat dit verhaal redelijk herkenbaar is. In elk geval doe ik hier deels uit de doeken hoe het inplannen van seks met deze ADHD’er gaat. Steekwoorden: onregelmatig en gemakkelijk afgeleid. Wat een verrassing!

Maandag: bankhangdag

De afgelopen tijd hebben we het druk gehad. Ik ben veel aan het werk geweest omdat ik naast mijn werk nog twee projecten moest opleveren. Daarnaast zijn we druk met sociale afspraken, het plannen van een bruiloft en alle dagelijkse dingen die op ons pad komen. Ik heb me voorgenomen om vanavond niet al te veel te gaan doen zodat ik een beetje kan bijkomen voordat deze drukke week begint. Na het avondeten liggen we uitgeput op de bank met een dekentje en weinig intelligente televisieprogramma’s. Precies wat ik in gedachten had. Ineens schiet me een gedachte te binnen: we moeten de belastingaangifte nog doen! Voordat ik deze gedachte heb uitgesproken staat mijn laptop al aan. Eerst dit maar even doen, daarna verder bankhangen. Rond half elf slepen we ons naar boven. Tanden poetsen, pyjama aan en uitgeput ploffen we in bed. Vanavond even geen puf voor seks.

Dinsdag: buitenspeeldag

Op dinsdag ben ik de deur uit om met familie te eten terwijl mijn vriend met de jongens een of andere spelletjesavond op de planning heeft staan. Nadat ik met familie heb gegeten en bijgekletst is het tegen half 11 dat ik thuis kom. Mijn lief is klaar om naar bed te gaan dus we herhalen onze avondroutine net zo hersenloos als de dag ervoor. Lamp uit en slapen, we moeten nog de hele week. Seks komt later wel.

Woensdag: samen-er-op-uit-dag

Op woensdag staat er een uitje op de planning om samen iets te doen waar we veel plezier aan beleven: fotografie. Via een vriend hebben we ons voor de avond aangesloten bij een club fotografen om samen aan de slag te gaan. Dit was een enorm leuke avond en we kwamen met hoofden vol inspiratie thuis, het werd alleen wederom half 11 dat we thuis waren en direct doorwandelden naar de badkamer. Kusje, knuffel, lamp uit en slapen. Dat is meer dan genoeg intimiteit voor vandaag. Gelukkig komt het weekend alweer in zicht.

Donderdag: vriendinnendag

Vandaag heb ik met twee vriendinnen afgesproken om wat te gaan eten. Nu staat een van de twee op knappen omdat ze over twee weken is uitgerekend, dus het leek ons een mooi moment om elkaar nog even te zien voordat de baby is gearriveerd. Een avondje bijpraten met de dames was gezellig en fijn, heerlijk om ongegeneerd te praten over het gezeur waar we in het dagelijks leven mee worden geconfronteerd. Uiteraard was ik pas tegen half 11 thuis, vriendlief lag gewikkeld in een dekentje op de bank te wachten tot ik thuis kwam. Na kort de dag door te hebben genomen was de energie op en gingen we richting bed. Morgen maar tijd maken voor seks?

Vrijdag: visitedag

Eindelijk, weekend! Helaas zit het weekend bomvol, dat was niet helemaal de bedoeling. Vanavond hebben we visite en natuurlijk wordt het weer een latertje. Als we de visite de deur uit hebben is het tegen half een, aangezien mijn wekker morgen gaat (echt, waarom?) ben ik er wel klaar mee. Morgen maak ik tijd voor jou en jij voor mij. Maar nu wil ik gewoon heel graag mijn bedje in! Met deze stilzwijgende afspraak begeven we ons naar de badkamer. Tijdens het tandenpoetsen brabbelen we na over de avond en we duiken lekker ons bed in. Het is weekend!

Zaterdag: activiteitendag

De wekker gaat vandaag om half 9, wat een tijd om op te staan in het weekend! Ik sleep mezelf het bed uit om me klaar te maken en op de afgesproken tijd op het station te staan. Ik heb met zussen, moeder en een paar vriendinnen afgesproken om naar een expositie te gaan. Ik heb er heel veel zin in, ik had me alleen niet zo gerealiseerd dat al deze dames ochtendmensen zijn, ik ben dat duidelijk niet. Na een overdosis koffie red ik de trein precies en gaan we richting museum. We eten bij mijn ouders die avond. Ik kijk mijn vriend aan: ‘Gaan we nog naar dat feestje vanavond?’. We hebben niet toegezegd, maar ook niet afgezegd. Ik vind het lullig om niet op te komen dagen, maar we hebben er echt even geen puf voor. We blijven plakken bij mij ouders op de bank en duiken redelijk op tijd ons bed in. Ook morgen gaat de wekker (waarom?!?) dus het is nu even tijd voor pas op de plaats. Morgen na onze afspraak gaan we lekker samen relaxen, dat hebben we echt wel even verdiend!

Zondag: voorbereidingendag

Ondanks dat we onze zondagen zo veel als mogelijk vrij proberen te houden moeten we deze week de wekker zetten. Rond negen uur stappen we ons veel te fijne bedje uit, we gaan de trouwlocatie bezoeken. Enigszins fris en fruitig staan we op tijd bij de locatie om onze delegatie van de dag op te vangen. Na een rondje door het pand en wat vragen zijn we vrij snel door de afspraak heen. Wanneer we thuis terug zijn staat een vriend op de stoep om nog een document af te leveren, daarna hebben we rust in de tent. Hij blijft een uurtje plakken om gezellig bij te kletsen en moet daarna de deur uit. Stiekem vinden we dit niet zo erg, eindelijk even tijd samen. Ik kan tientallen dingen verzinnen die ik moet doen, de was, stofzuigen, wc boenen, administratie, een nieuw blog schrijven, maar dat komt allemaal later wel. We gaan lekker een filmpje kijken en zien waar het schip strand. Na de eerste film komt het er eindelijk van, na wat knuffelen en zoenen hebben we eindelijk even tijd voor seks. Blijkbaar heeft onze seksuele energie redelijk opgesloten gezeten want het spat er vanaf. Het feest duurt niet heel lang, maar goed verzadigd puffen we na.

Eindelijk, seks!

De week die ik heb beschreven klinkt misschien extreem, maar dit is en redelijke doorsnede van een gemiddelde drukke week voor mij. Ondanks mijn voornemens om minimaal een avond per week (liever twee) vrij te houden en de zondag liefst helemaal vrij te houden ziet mijn agenda er eng vaak uit zoals bovenstaande. De seks schiet er daarmee iets te makkelijk bij in en wanneer het er eindelijk van komt zit ik met m’n kop ergens anders. Wanneer mijn vriend pogingen doet om tijd te maken voor seks moet het voor mij niet te laat zijn want dan schopt het mijn slaapritme in de war (leuk, die slaapproblemen), moet ik niet druk met iets bezig zijn (vaak werk, ik ben echt altijd aan het werk…), heb ik het liefst dat er geen huishoudelijke taken in het zicht op me liggen te wachten want dat wekt bizar snel irritatie bij me op (verwachtingsmanagement is een dingetje) en moet ik dan alsnog mezelf dwingen om mijn hoofd leeg te maken en bij de seks te blijven.

Iets wat ik vaak doe wanneer ik met mijn hoofd bij totaal andere dingen ben tijdens de seks is denken aan seks. Seks die we eerder hebben gehad of fantasieën die ik in mijn hoofd als een soort film kan afspelen. Daarmee kan ik eindelijk de gedachten aan de volle mailbox, overvolle wasmand, wereldproblematiek en de ernstig lege koelkast even in een zijstraatje parkeren. Om in deze mood te komen kost me veel moeite, want al die gedachten schieten volautomatisch door mijn hoofd. De hele dag door, dus ook tijdens de seks. Mijn vriend is erg geduldig tijdens de seks wat in het begin heel fijn is zodat ik in de stemming kan komen. Toch gaat mijn ongeduld op een gegeven moment parten spelen. Dan duurt het me te lang en heb ik de ‘film’ in mijn hoofd niet vast kunnen houden. Dan is het op en wil ik weer verder met mijn stormachtige leven.

Mijn voornemen is nu dus ook regelmatiger seks zodat we beiden makkelijker in de mood komen. Ik hoop dat ik dan mijn geduld om seks te hebben wat kan rekken, want mijn vriend houdt er juist wel van om langer bezig te zijn. Ik wil heel graag dat we daarmee op een lijn zitten en gelukkig liggen we hiermee niet heel ver uit elkaar dus dat moet toch gaan lukken. Ik wil me eraan over kunnen geven zonder afgeleid of ongeduldig te worden. Het enige puntje waar ik dan nog aan moet werken is open communiceren over seks. Dat is en blijft een issue, maar dat heeft misschien niet eens zoveel met ADHD te maken. Dus hier gaan we, ik ga proberen mijn goede voornemen vanavond al in de praktijk te brengen. Een half uurtje eerder naar bed moet eigenlijk al genoeg zijn om tijd te maken voor seks. Ik kan dit! <3

Naiad

Aanbevolen artikelen