ADHD ADHD bij volwassenen Concentratie Onhandig Onzekerheid Slaapproblemen Stress Vergeetachtigheid

Rustagenda

Rustagenda voorkantDe Rustagenda klinkt als een gouden greep. Yvon de Groot-Heideman ontwikkelde deze prikkelarme en overzichtelijke agenda speciaal voor mensen met NAH, ASS en ADHD. Veel mensen met bijvoorbeeld ADHD hebben moeite met plannen en zijn makkelijk afgeleid. Juist om deze mensen te helpen is er nu een agenda op de markt die een duidelijk overzicht geeft van alle afspraken, taken en belangrijke aantekeningen. Yvon heeft al heel wat enthousiaste reacties op de agenda ontvangen.

De agenda heeft geen plaatjes die voor afleiding kunnen zorgen en biedt voldoende ruimte voor aantekeningen. Daarnaast is de indeling zo dat naast de herhalende kopjes werk, thuis, boodschappen en financiën er nog voldoende ruimte is voor aantekeningen. De rustige uitstraling en de herhalende indeling geven een gemakkelijk overzicht met weinig prikkels. De agenda is voor kostprijs te bestellen, Yvon heeft de agenda ontwikkeld om mensen te helpen en niet om er rijk van te worden. De agenda is in zwart-wit en kleur te bestellen, beide versies zijn op de website te bestellen Rustagenda binnenkanten via Bol.com is de zwart-witversie te verkrijgen.

Yvon heeft bewust gekozen voor een weekindeling op twee pagina’s en de herhalende indeling. Tussen 8.00 uur en 19.00 uur is er een uurs- en anderhalfuursindeling, daarnaast is er een hoop ruimte voor aantekeningen. De rubrieken werk, thuis, boodschappen en financiën keren wekelijks terug zodat afspraken en taken die in een van deze categorieën vallen duidelijk en overzichtelijk kunnen worden genoteerd. Yvon geeft zelf nog de tips om witte stickers te gebruiken in plaats van afspraken door te krassen en om doorzichtige gekleurde stickers te gebruiken om belangrijke afspraken aan te geven. Ik ben heel benieuwd naar de reacties op deze agenda, wat vinden jullie ervan?

Danitsja Koster
FacebookTwitterWebsite

Aanbevolen artikelen