ADHD ADHD bij volwassenen Confrontatie

Positiviteit helpt mij verder

Seks ADHD
De afgelopen maanden heb ik met best wat negativiteit te maken gehad. Dat vind ik enorm vervelend, ik snap oprecht niet dat je op een negatieve manier met mensen omgaat dus blijf over dit soort zaken peinzen. Dat helpt natuurlijk niet. Sommige acties zal ik nou eenmaal niet begrijpen en sommige mensen zal ik zelfs helemaal niet begrijpen. Rationeel kan ik mezelf dat prima uitleggen, maar het gevoel van me afschudden kost toch iets meer dan een rationeel argument of twee.

Drukte en negativiteit gaan niet samen

Vervelende gebeurtenissen komen nooit gelegen, maar het lijkt erop dat het universum er een neus voor heeft om in de meest onhandige periode een nare situatie voor mijn voeten te gooien. Nou ben ik altijd druk, maar de afgelopen maanden was het heftiger dan normaal. Uiteraard op dat moment ontstonden de barsten en moest ik me zowel door de drukte als door de negativiteit heen worstelen. Ik heb meermaals de neiging gehad om dingen te zeggen en doen die niet echt passen bij hoe ik ben opgevoed, dus ik hield me in. Mijn mond houden terwijl ik heel hard wil schreeuwen en geen weerwoord geven terwijl ik in één seconde meerdere briljante come backs heb bedacht. Ik hield me groot en dat doe ik nog steeds. Mij krijg je niet zomaar klein.

Hulde aan positiviteit

Van nature ben ik een optimist. Ik zie het leven graag door een roze bril en ga uit van het goede van de mens. Wanneer ik tegen zaken aanloop die dit optimisme ondermijnen ben ik van de leg. Ik snap het niet. Ik zal het nooit snappen. Dit weet ik al een tijdje, toch komt het elke keer weer als een verrassing. Juist daarom ben ik zo verschrikkelijk blij met alle positieve geluiden om mij heen. Een compliment, leuk nieuws, een luisterend oor en iemand die me haarfijn kan uitleggen dat het niet aan mij ligt. Ik heb werkelijk geen idee wat ik zonder deze lieve mensen zou moeten. Zij voelen mij aan zonder dat ik ook maar iets hoef uit te leggen. Ik kan mijn ei kwijt zonder dat ik iemand aanvlieg, dat is een knappe prestatie! Zonder deze lieve mensen was ik al lang een keer uit m’n slof geschoten. Wanneer ik boos ben, ben ik goed boos. Het is dus maar goed dat ik deze lieve mensen om mij heen heb!

Naiad

Aanbevolen artikelen